De moeder van de bruid « Huwelijk
Large_moeder-van-de-bruid

De moeder van de bruid

Trouwfoto's bekijken en luisteren naar grappige anekdotes en verhalen van hun grote dag. Misschien kun je zelfs iets van je ouders bruiloft verwerken in jullie grote dag; draag bijvoorbeeld een sieraad dat je moeder destijds ook om had.

Samen plannen

Er is genoeg te doen wanneer je een bruiloft moet organiseren en je moeder vindt het vast alleen maar leuk om een handje te helpen. Lekker samen bruidsjurken shoppen is echt geen straf. Niemand weet toch beter wat jou het beste staat dan je eigen moeder? Andersom kun jij haar dan weer adviseren bij het vinden van een feestelijke outfit.

Ook kan ze je helpen met het samenstellen van de gastenlijst en zorgen dat jullie niemand vergeten. Samen taart proeven en alles doorspreken onder het genot van een lekkere lunch of een goed glas wijn is natuurlijk altijd gezellig.
Moeder van de bruid
Foto: d-Eye Photography

Jullie trouwdag

Op de dag zelf zijn een paar extra handen zeker geen overbodige luxe. Bij het aantrekken van de jurk bijvoorbeeld. Bovendien denken moeders in alle drukte vaak wel aan die kleine dingetjes. Zo kan zij de zgn. emergency kit bij haar dragen; een etuitje met handige spulletjes als deodorant, parfum, tissues, een tandenborstel, tandpasta en blarenpleisters.

Je moeder kan ook een rol krijgen door haar te vragen als getuige of voor het voordragen van een persoonlijke tekst. En officieel danst de moeder van de bruid na de openingsdans met de bruidegom.

Persoonlijke keuze

Heb jij niet zo’n hechte band met je moeder of treedt je moeder niet zo graag op de voorgrond? Dan kun je ook gewoon kiezen voor een minder prominente rol voor je moeder. Helemaal prima!

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: HandS Trouwfotografie

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_moeder-van-de-bruid

De moeder van de bruid

Large_huwelijkscadeau_kopen

De top vijf gepersonaliseerde huwelijkscadeaus

Large_getuigen_huwelijk_maikjansen

Wat doen de getuigen?

Large_getuigen_vragen_huwelijk

Je getuige vragen op een speciale manier

Gerelateerde bedrijven