Je getuige vragen op een speciale manier « Huwelijk
Large_getuigen_vragen_huwelijk

Je getuige vragen op een speciale manier

In Nederland moeten er minimaal 2 getuigen en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn bij jullie trouwceremonie. Zonder meerderjarige getuigen geen rechtsgeldig huwelijk! Maar hoe vraag je iemand eigenlijk voor zo'n erebaantje?

Zeg het met woorden

Verzin van te voren wat je wilt zeggen en hoe je je getuige wilt vragen. Vertel dit persoonlijk, schrijf het op een leuke kaart of film je eigen unieke boodschap. Die laatste kun je bijvoorbeeld onverwachts laten zien tijdens een avondje film kijken.

Taart of cupcakes

Ben je goed in bakken? Dan is een taart, cake of cupcake met een boodschap een leuk idee. Als je niet zo'n bak wonder bent, kun je natuurlijk ook gewoon een cake kopen en deze zelf versieren of een taart bestellen bij de bakker. Het gaat om het gebaar!
Getuigen vragen voor jullie huwelijk

Persoonlijk cadeautje

Laat de tekst 'wil je mijn getuige zijn?' graveren in een mooi champagneglas, een pen waarmee hij of zij de handtekening mag zetten of laat het afdrukken op een etiket van een fles champagne. Op die manier geef je iets tastbaars en unieks.

Wil je een cadeautje geven waar je getuige iets aan heeft op de grote dag zelf? Denk dan eens aan een kettinkje, een armband of een mooi horloge en laat er bijvoorbeeld de datum in graveren.

Zeg het in beeld

Ook heel persoonlijk is een fotoboek, -kalender of herinneringenboek met op het laatst de vraag 'wil je mijn getuige zijn?'. Je kunt er van alles in plakken, van kaartjes voor een concert waar jullie samen heen zijn geweest, tot een etiket van jullie favoriete wijn en natuurlijk een hele hoop foto's.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Ruth Los Photography

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_moeder-van-de-bruid

De moeder van de bruid

Large_getuigen_huwelijk_maikjansen

Wat doen de getuigen?

Large_getuigen_vragen_huwelijk

Je getuige vragen op een speciale manier

Large_rolverdeling_trouwdag_sarahd

Rolverdeling op je bruiloft

Gerelateerde bedrijven