Op zoek naar een trouwauto « Huwelijk

Op zoek naar een trouwauto

1) Boek op tijd

De mooiste trouwauto's zijn als eerste weg. Reserveer dus op tijd, vooral in de populairste trouwmaanden (mei tot en met september) en bekijk jullie vervoer ook altijd even in het echt.
Trouwauto Kever huren
Foto: Spontanebruidsfotos

2) Zelf rijden of een chauffeur

Heb je altijd al eens in jullie gekozen trouwauto willen rijden, dan is deze overweging niet zo moeilijk. Maak wel even een proefrit van te voren, zodat je weet hoe de auto zit en rijdt, maar ook om te kijken of je een beetje gemakkelijk in en uit kunt stappen in bruidskleding.
Vind je het juist wel fijn en ontspannen om door een chauffeur te worden gebracht? Vergeet dit dan niet te regelen. Ook kan het zijn dat de eigenaar van de auto zelf graag wil rijden. Trouwauto's zijn ten slotte vaak nogal kostbaar.
Trouwauto huren
Foto: InBeeld

3) Regel een back-up

Ook een trouwauto kan pech krijgen en stil komen te staan. Via het verhuurbedrijf kun je vaak een tweede keus regelen, die beschikbaar blijft voor als er iets mis gaat. Overigens is het sowieso een goed idee om na te vragen hoe de auto verzekerd is.

4) Versieren

Het is handig om aan de eigenaar of het verhuurbedrijf te vragen of en hoe de auto versierd mag worden. Niet iedereen vindt het fijn als hun auto wordt opgeleukt met bloemen en blikjes.
Trouwbus huren
Foto: Hezter Fotografie

5) Vertraging

Reken altijd wat extra reistijd, vanwege eventuele drukte, wegwerkzaamheden of een open brug. Vergeet ook niet om te checken of er grote evenementen plaatsvinden op jullie huwelijksdag en hoe het zit met parkeren bij het gemeentehuis.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: HDJ Fotografie

Bert Maas zei:

Ik ben op zoek naar een “ElvisPresley” auto voor onze bruiloft op 01-09-2022 in Oudenbosch. Is dat een Cadillac?

Reageren

Gerelateerde artikelen

3 originele ideeën voor trouwvervoer op een bruiloft

Op zoek naar een trouwauto

Trouwauto kiezen: 4 praktische tips

Het leukste vervoer voor je mooiste dag

Gerelateerde bedrijven