Bruidstaart met smaak « Huwelijk

Bruidstaart met smaak

Hè, wat vervelend, om achter de juiste smaak voor jullie bruidstaart te komen zul je veelvuldig moeten proeven. Bruidstaarten zijn er in ontelbaar veel smaken. Van het veel voorkomende vanille, tot bijzondere smaken als Bastogne en Baileys.

Hoe te kiezen?

Je kunt natuurlijk gaan voor de taart die jullie zelf lekker vinden, of waarvan je verwacht dat de middenmoot het lust, maar je kunt ook voor iets bijzonders kiezen. Voor je met de meest exotische smaken aan de haal gaat, is het wel verstandig om een budget vast te stellen.

Houd daarnaast het thema van jullie bruiloft in de gaten. Het is leuk als de kleur, versiering en smaak van de taart een aanvulling zijn op dit thema. Kijk ook wat het beste past bij de rest van het menu. De bruidstaart aansnijden doe je op de receptie; samen. Zorg ervoor dat de fotograaf op de hoogte is van het moment van aansnijden. Dat plaatje mag echt niet ontbreken in jullie bruidsalbum.
Aansnijden van de bruidstaart
Foto: Martha Bruin Fotografie

Alternatief of aanvulling

Past een traditionele bruidstaart niet zo bij jullie of willen jullie naast een kleinere taart iets anders aanbieden op een sweet table? Wellicht is één van deze lekkernijen een schot in de roos of raak je erdoor geïnspireerd tot een ander leuk idee!

Cupcakes kun je op allerlei manieren (laten) decoreren, waardoor ze echt niet onderdoen voor een bruidstaart. Presenteer ze op een etagère, of in speciale bakjes of kopjes. Ook heb je de zogenaamde cakepops; ronde, versierde cakejes op een stokje.
Sweettable
Foto: By VT Photography

Geen taart, maar wel een soort gebakje? Overweeg dan eens luxe donuts met glazuur en eventueel diverse vullingen, soesjes (met karamel, aardbeien of chocoladesaus), negerzoenen, brownies, cake, een macaron-stapel of een toren van bonbons. Wanneer je er spectaculair de hoogte mee in gaat, vallen ze zeker net zo op als een bruidstaart.

Tip! Bruidstaarten zijn er in alle kleuren, smaken en maten. Maar wat zet je erop. Een collectie originele taarttoppers vind je bij Weddindeco.nl. Van romantisch tot grappig en van boer tot voetballer.

Door Rinske Bosma
Foto boven: Trouwen met Thomas

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles over het proeven van de bruidstaart

Trouwbibbers

Tips voor samenstellen menu

Het geheim van een goed huwelijk

Gerelateerde bedrijven