Relaxt! Je gaat trouwen! « Huwelijk

Relaxt! Je gaat trouwen!

Stress, in bepaalde mate hoort het er een beetje bij, maar het is wel de bedoeling dat jij en je partner ook genieten van de voorbereidingen. Wanneer je dus een zenuwinzinking nabij bent en al dagen geen aardig woord meer hebt gezegd tegen de mensen om je heen, dan wordt het tijd om te ontspannen. En ja, daar máák je tijd voor.

Plannen

Begin op tijd en maak een schema. Wanneer moet wat gedaan worden en hoeveel tijd gaat het je kosten? Maak de afspraken en schrijf ze in je agenda, zodat bepaalde dingen al vast staan. Je hebt dan een concrete tijd en plaats en hoeft je daar niet meer druk om te maken.

Ontspanning

Houd in je schema genoeg ruimte over voor sport, hobby's, een lange wandeling, of een weekendje weg om je hoofd vrij te maken. Plan je trouw-afspraken niet te dicht op elkaar. Als je schema te krap is, schieten deze rustmomentjes er al snel bij in. 

Blijf daarnaast communiceren met je aanstaande. Wat wil hij of zij graag? En als jullie het niet eens zijn; is er misschien een compromis? Af en toe even je hart luchten met een vriend(in) en een goed glas wijn kan ook wonderen doen.

En is de grote dag dan eindelijk aangebroken, onthoud dan dat perfectie niet bestaat. Als er eens iets niet helemaal gaat zoals gepland, lach er dan om en geniet, want voor je het weet is het alweer morgen.

Door Rinske Bosma

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Hoe voorkom je trouwstress

Gerelateerde bedrijven