Wie snijdt de bruidstaart aan? « Huwelijk

Wie snijdt de bruidstaart aan?

Het is volgens traditie gebruikelijk dat het bruidspaar de bovenste etage van de taart mee naar huis neemt, om in te vriezen. Deze wordt bewaard voor de eerste huwelijksverjaardag, of de geboorte van het eerste kind. 
Bruidstaart

Taarten in soorten en maten

De meeste bruidstaarten zijn gemaakt van zacht gebak, met crème, room, bitterkoekjes, likeur of vruchten. Van buiten is de taart veelal afgewerkt in marsepein, of chocolade. Een bruidstaart in lagen is er vanaf ruwweg 30 personen in twee lagen, tot wel 150 personen in 7 lagen. Bovenop de taart staat jullie evenbeeld, weerspiegeld in een klein bruidspaartje. Deze taarttoppers zijn er in vele soorten en maten, waarvan sommige dolkomisch.

Wie snijdt de bruidstaart aan?

De bruidstaart aansnijden doe je op de receptie; samen. De bruid houdt het mes vast en de bruidegom heeft zijn hand op de hare. Het aansnijden van de bruidstaart is een mooi en gedenkwaardig moment. Zorg ervoor dat de fotograaf op de hoogte is van het moment van aansnijden. Dat plaatje mag echt niet ontbreken in jullie bruidsalbum.

Zeker reden om dan ook een mooie set van een taartschep en taartmes te gebruiken! Om het plaatje van de bruidstaart helemaal af te maken, zijn er prachtige sets van een taartschep met een taartmes. Vaak kunnen deze ook nog gegraveerd worden met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum! Uniek en heel origineel!

Foto's: Sonja Koning Photography

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles over het proeven van de bruidstaart

Zoetigheid op je bruiloft

Wie snijdt de bruidstaart aan?

Bruidstaart met smaak

Gerelateerde bedrijven