Tips voor samenstellen menu « Huwelijk

Tips voor samenstellen menu

Allereerst is het belangrijk dat je gaat voor een menu waar jullie je goed bij voelen. Het is belangrijker dat je achter je keuzes staat, dan dat je gaat voor de dingen die ‘horen’. Dus het aantal gangen en het soort eten, bepaal je zelf. En ga jij voor cupcakes, in plaats van de bruidstaart, geen enkel probleem!
Bruiloftcatering
Foto: FoodFavors

Het menu

Het tijdstip van jullie bruiloft weegt mee in wat je het beste kunt serveren. Professionele cateraars kunnen je helpen met het samenstellen van het menu. Trouw je al vroeg? Dan is een high tea een originele, en nog redelijk voordelige optie. Daarmee kun je uitpakken zoveel je wilt. Trouw je in de zomer, dan leent een mooi begroeide tuin zich perfect voor een high tea. 

Trouw je later op de dag, begin dan met een welkomstdrankje en een klein hapje. Altijd een leuke binnenkomer. Houd je menu zelf simpel en zorg dat het niet te zwaar op de maag ligt. Hoe meer gangen, hoe duurder het wordt, dus let goed op je budget. 

Houd bij het samenstellen van de menukaart, wel rekening met je gasten die een dieet volgen, of vegetarisch zijn. Bedenk voor hen een alternatief.

Het dessert

In plaats van een dessert van de kaart, kun je ook gaan voor een dessert buffet, waarbij je bezoekers kunnen kiezen uit verschillende kleine toetjes en zoete hapjes.

Tip! Vergeet bij het bedenken van het menu de presentatie niet. Zo kun je bijvoorbeeld de menukaart en tafelkaartjes in de stijl van jullie trouwkaart laten maken. 

Foto boven: Ingrid de Fotograaf

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles over het proeven van de bruidstaart

Tips voor samenstellen menu

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Gerelateerde bedrijven