Alles over het corsage « Huwelijk

Alles over het corsage

Het dragen van een corsage is een oude traditie. Een paar bloemen en wat groen vormen samen een soort fleurige broche. Deze wordt meestal door een bloemist samengesteld en past vaak bij het bruidsboeket.

Hoe draag je het corsage?

Je kunt het bloemencorsage ter hoogte van je borst op je pak of jurk spelden. Vaak is er een verschil tussen de corsages van de mannelijke en vrouwelijke gasten. Mannen en vrouwen dragen het corsage ook verschillend. Bij dames zit hij vaak vrij hoog, met het steeltje omhoog. Soms dragen vrouwen hem ook om de pols. Mannen dragen hun bloemstuk lager, ter hoogte van het hart en met het steeltje naar beneden.
Corsage opspelden
Foto: B-Together

Wie dragen het corsage?

Het corsage wordt gedragen door de bruidegom (de bruid vindt het vaak terecht niet passen bij de trouwjurk; een polscorsage is dan een mooi alternatief), de ceremoniemeester, getuigen, eventuele bruidsmeisjes en verdere familie. Zij zijn vaak de daggasten en staan het dichtst bij het bruidspaar. Dit is ook weer handig voor de overige gasten, die zo gemakkelijk kunnen zien wie zij allemaal kunnen feliciteren.
Corsages voor daggasten
Foto: Maik Jansen Fotografie

Net even anders

Het dragen van een corsage is dan misschien een traditie van lang geleden, maar het is alles behalve ouderwets. Bovendien kun je zelf kiezen wat voor kleur en soort bloem jij leuk en modern genoeg vindt. Ben je toch op zoek naar iets anders? Denk dan eens aan een figuurtje van hout, eventueel met ingegraveerde tekst, een corsage van veren, kralen of linten of een papieren of stoffen bloem.

Ook kun je jouw creatie matchen met het bruiloft-thema, zoals een kunstwerkje van schelpen bij een strandbruiloft. Voordeel van één van deze alternatieven is dat je corsage niet verwelkt en je hem dus in goede staat kunt bewaren.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Nico Jordaan Fotografie

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

Rozen maken jouw trouwdag compleet!

Het bruidsboeket: de opties

Kleurstyling van jullie trouwdag

Gerelateerde bedrijven