Tasje van bloemen « Huwelijk

Tasje van bloemen

Zorg er in elk geval ook voor dat het arrangement past bij de stijl van jullie trouwkleding en bruiloft. Als je naar de bloemist gaat, neem dan een stofje mee van de bruidsjurk.

Pomander

Wat je regelmatig ziet, is de pomander als bruidsboeket. De pomander is een bolvormig bruidsboeket wat als een tasje wordt gedragen door de bruid. Als ondergrond van deze florale arrangementen kunnen Oasisbollen of styropor bollen van 9 of 12 cm dienen, welke d.m.v. een lus van draad of lint aan de onderarm gehangen worden. Tevens kan dan aan de onderkant nog een flinke pluk van hetzelfde lint gehangen worden. 

Als het arrangement dan als een ‘pomander’ gemaakt wordt, zijn er heel wat geurige- en houdbare materialen te bedenken die uitstekend te gebruiken zijn. Deze diversiteit zorgt ervoor dat de pomander in zijn geheel afgestemd kan worden op de trouwjurk. Als je als bruid eens iets geheel anders wilt dan het 'standaard' boeket, is dit een uitstekend alternatief!

De pomander doet het overigens ook prima als bloemdecoratie in de kerk of trouw- en feestlocatie.

Weetje:

‘Pomander’, afkomstig van het Latijnse pomumambra, ‘kostbare reukstof’, is via het Franse pomme d’ ambra, ‘geurende appel’, naar Nederland gekomen. Oorspronkelijk werd de pomander gebruikt om lichaamsgeuren te verdoezelen en diende tevens als bescherming tegen vele ziekten, maar ook als een afrodisiacum, een seksueel stimuleringsmiddel. Doe er je voordeel mee…

Met dank aan Jacqueline Boerma 
Boerma Instituut in Aalsmeer

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

Tasje van bloemen

Bloemenmeisjes

Fun & Beauty met vriendinnen

Gerelateerde bedrijven