Fun & Beauty met vriendinnen « Huwelijk

Fun & Beauty met vriendinnen

In warme slofjes en een ruime badjas weet je je tijdens een vrijgezellenparty in een beautycentrum omringd door je liefste vriendinnen. Samen lach je je zenuwen weg en je neemt nog eens uitgebreid jullie vriendschap door.
Schoonheidsspecialist bruidsmake-up

Lekker relaxen

De schoonheidsspecialist zorgt dat je relaxed aan de mooiste dag van je leven begint. De behandelingen zijn dan niet meer gericht op huidverbetering. Daar moet je al veel eerder aan beginnen. Maak ruim een half jaar voor de bruiloft een afspraak met een schoonheidsspecialist en laat je goed adviseren over wat je zelf thuis kunt doen. Wie begint met huidverzorging, loopt namelijk tijdelijk de kans op extra vlekken en puistjes door uitscheiding van afvalstoffen. Dit voorkom je door vroegtijdig met je huid aan de slag te gaan.

Op de dag voor de bruiloft gaat het vooral om relaxen en de finishing touch. Dus om de sauna, een warm bad, een of meerdere ontspannende massages – denk eens aan een Hotstone massage – en samen lekker eten. Dat eten kun je het beste een beetje licht en gezond houden. Vergeet ook niet genoeg water, sapjes en thee te drinken. Zij houden je huid soepel.

Voor iedereen

Zelfs het eenvoudigste saunabedrijf heeft tegenwoordig al een Finse sauna, een kruidensauna en een Turks stoombad, compleet met voetenbaden, koude stortemmers en dompelbaden. Extra lekker is het als de faciliteiten zijn uitgebreid met binnen- of buitenbad en zitjes, zoutscrubhoek, infrarood sauna, rustruimte met ligbedden. Je vriendinnen kunnen zich laten verrassen met surprisebehandelingen. Denk aan een modderbad, dode-zeepakking, vibrosaun of snelbruiner. Vaak is er voor de bruid een extra behandeling, zoals een romantisch kruidenbad met een glas champagne.
Beautybehandeling bruid

Zo’n beautydag is er voor iedereen. Ook je jonge zusje, je zwangere vriendin en je moeder en schoonmoeder genieten ervan. Of het door de warme sfeer, de behandelingen of de badjassen komt, is niet bekend, maar iedereen is zo’n dag helemaal zichzelf en je komt tot leuke gesprekken. 

Voor vrouwen die liever niet naakt lopen, hebben veel sauna’s, thermen en spa’s badpakkendagen. Of je kiest voor een beautycentrum zonder sauna. Daar is het heel normaal om gekleed te gaan. De prijsverschillen zijn groot. Van pakweg 20 euro voor enkel een saunabezoek tot bijna 300 euro voor een luxe dag compleet verzorgd en met diverse behandelingen.

Bruidsstyling

In een beautycentrum kun je meestal ook terecht voor de bruidsstyling. Dus voor kapsel, make-up en nagels. De bruidsstyling blijft allang niet meer beperkt tot een bezoekje aan de kapper, annex visagist en manicure op de ochtend van de bruiloft. Nee, de styling begint al acht tot vijf weken eerder. Dan bespreek je je look en vindt de try-out plaats. Wordt het glamour, romantisch of juist heel modern?
Bruidsmake-up

Het is handig om vooraf plaatjes van bruiden uit tijdschriften te knippen of van internet te plukken en foto’s mee te nemen van de bruidsjurk. Hiermee geef je aan wat jij mooi vindt. Tijdens de try-out kijk je of jouw look inderdaad bij jou en je jurk past. Op de grote dag komt de styliste naar jou toe. Zij kapt je, brengt make-up aan en helpt je bij het aankleden.

Desgewenst verzorgt ze ook de look van je gasten of de bruidsmeisjes. En als je de dag ervoor samen met vriendinnen hebt doorgebracht in een beautycentrum, spa of thermen, dan weet je zeker dat je die dag het stralend middelpunt bent: gezond, uitgerust en vol energie.

Door Loes Schrijver

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gezond op je bruiloft

Tasje van bloemen

De nieuwste nageltrends voor bruiden: ontdek de stijlen die bij je bruiloft passen

Huwelijksritueel: het belang van de keuze van parfum en meer

Gerelateerde bedrijven