Trouwbibbers « Huwelijk

Trouwbibbers

Voordat je zenuwen zorgwekkende vormen aannemen (...'s ochtends een veldfles met sterke drank in je handtas stoppen is níet normaal), is het allereerst van belang dat je je afvraagt waar je nou eigenlijk bang voor bent. Is je angst realistisch? En als hij uitkomt, is het dan echt zo'n ramp? Relativeer!

Onrealistische trouwstress

Laten we eerlijk zijn, een bruid in een prachtige jurk die het high heeled op een rennen zet, dwars door het pas geknipte en bespoten bloemenbed, omdat ze er pas voor het altaar achter kwam dat ze toch eigenlijk verliefd was op de broer van de tuinman, dat gebeurt alleen in soaps.
Stress tijdens de bruiloft
Mocht het wél een beetje uit de hand lopen, drink er dan eentje extra;)

Niet alleen omdat een normale vrouw wel twintig keer zou nadenken voordat ze haar dure jurk zou blootstellen aan blauwe drek en rozenstruiken, maar vooral ook omdat jullie je beiden voor de grote dag al honderd keer hadden kunnen bedenken in beduidend minder gênante omstandigheden. Staan jullie dus voor dat altaar, dan kun je er van uitgaan dat jullie gelukkig getrouwd de zaal zullen verlaten. Écht waar!

Krijg je zelf opeens de kriebels bij het 'voor altijd'-idee, vraag je dan eens rustig af waar het probleem zit. Twijfel je aan je partner (en zat het voorheen dan wél goed?), of is het het trouwen zelf dat je even naar de keel grijpt? Hoe onromantisch het ook klinkt, trouwen lijkt een grote stap, maar wanneer je altijd gelukkig bent geweest samen, is het weliswaar een mooie bezegeling van deze liefde, maar een compleet andere relatie krijg je er niet van. 'Voor altijd' klinkt misschien definitief, maar heb je daar in de afgelopen jaren waarin jullie midden in dat 'voor altijd' stonden, ook maar een minuut bij stilgestaan? Juist!
Trouwen zonder stress

Realistische trouwstress

Zit je er over in dat straks alle ogen op jullie gericht zullen zijn, dan heb je een realistischer punt te pakken. Je zult niet de eerste zijn die bang is om te struikelen over de sleep, of als de dood is om iets wezenlijks te vergeten. (...tante Sien met haar noten-allergie en een heerlijke bruidstaart met... juist!) Maar al je gasten zullen begrijpen dat jullie je uiterste best hebben gedaan. Wanneer je zelf de lol inziet van een kleine struikelpartij of een te smalle ring, zijn je gasten het tien minuten later ook weer vergeten. En zolang tante Sien niet daadwerkelijk een hap van de bewuste notentaart neemt, is het allemaal echt geen ramp en lach je er later hartelijk om.

Door Rinske van Rootselaar-Bosma
Foto: Linda Hemmes Fotografie

Tip: Ontsnap even aan alle stress en boek een weekendje op het Friese platteland.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Hoe voorkom je trouwstress

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Gerelateerde bedrijven