Stap voor stap jullie bruiloft plannen « Huwelijk

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot de bruiloft wordt, maar over het algemeen begin je wel ruim een jaar van te voren. Wij raden aan om eerst een planning op papier te zetten. Maan Amsterdam heeft hiervoor een super handig invulboek: Bruiloft Planner.
Joris Brouwer Photography
Foto: Joris Brouwer Photography

Waar beginnen?

Zoek allereerst een datum uit. Houd daarbij rekening met praktische zaken. In welk jaargetijde wil je trouwen? Valt het niet in de vakantie? Wordt er niets anders gevierd op deze dag? Dit is ook een fijn moment om je ceremoniemeester 'uit te zoeken' en te bepalen wie jullie getuigen worden. Zo kun je hulp inroepen als je even door de bomen het bos niet meer ziet.

Staat de datum vast en heb je de juiste hulp, begin dan met het boeken van de belangrijkste onderdelen, voordat ze vol geboekt zijn. Denk aan de locatie, de fotograaf en de band. Bezoek wel meerdere locaties, bekijk divese voorbeeldalbums en beluister verschillende bands, voor een weloverwogen keuze.
LidiasLenses Fotografie
Foto: LidiasLenses Fotografie

De dagindeling

Aan de hand van jullie dagindeling en gastenlijst (die maak je dus nu), kun je andere aspecten gaan regelen. Bijvoorbeeld de catering, eventueel vermaak op de grote dag en de aankondiging.

Tip! Houd bij het uitzoeken steeds oog op jullie totale budget.

Zoek vervolgens de bruidsjurk en het trouwpak uit. Vooral het op maat maken van de jurk kan best even duren. Probeer dus uiterlijk zes maanden van te voren te gaan shoppen voor de bruidsjurk. Vervolgens komen de ringen en kleding voor eventuele bruidskinderen/bruidsmeisjes.
Gerben Pul Trouwfotografie
Foto: Gerben Pul Trouwfotografie

De puntjes op de I

De laatste maanden kun je je bezig houden met de decoratie, de huwelijksbedankjes, het gastenboek, de cadeautjes, kapsels en make up. Zorg ook dat je de bruidstaart en het boeket regelt. Houdt hier ook rekening mee in je budget. Laat het geen sluitpost worden, want de puntjes op de i zorgen vaak voor net wél of net níét.

Tot twee weken voor de grote dag kunnen jullie in ondertrouw en dan wordt het echt aftellen. Check regelmatig of je niets vergeten bent, maar laat het op het laatst ook los. Houd wel rekening met onverwachte dingen, zoals een vrijgezellenfeest en maak dus geen al te strakke planning.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: VoorBeeld Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Aftellen tot jullie bruiloft

Gerelateerde bedrijven