Bruidsmode voor een maatje meer « Huwelijk

Bruidsmode voor een maatje meer

Als je je goed voelt in je trouwjurk, zal je dat uitstralen. Gelukkig komt er tegenwoordig steeds meer aandacht voor de iets vollere vrouw. Je hoeft geen genoegen meer te nemen met een ‘net-niet-bruidsjurk’, alleen omdat je een maatje meer hebt. 

Wat voor jurk past bij jou?
Wanneer je iets voller bent, staan geplooide rokken niet altijd geweldig. Daarentegen kunnen rechte stijlen weer erg mooi ogen. Voorwaarde is wel dat je daarvoor wat langer moet zijn.
Kies daarnaast voor een rustige jurk in lichte kleuren. Lichte parels, of kant staan prachtig bij de wat gezette vrouw, maar te drukke versiersels zijn af te raden.
Ook tweedelige trouwjurken zijn vaak erg geschikt. Heb je wat vollere armen, dan kan een stola of jasje ook erg chique zijn. Laat de jurk jouw vrouwelijke vormen benadrukken, terwijl het de punten waar jij minder blij mee bent zal verhullen.

Passen
Veel jurken zijn leverbaar van kleine, tot grote maten. Het kan soms wel handig zijn om eerst even naar je favoriete bruidswinkel te bellen, of ze jouw maat op voorraad hebben, om te passen. Maar er zijn ook bruidsmodezaken speciaal voor grotere maten, dan weet je zeker dat je je er niet druk over hoeft te maken of jouw maat wel aanwezig is. Daarnaast heb je ook speciale ‘plus’ collecties voor de vollere vrouw. Bijvoorbeeld die van Sincerity+. Schitterende jurken, die zeker niet onderdoen voor een maatje 36. 

Maar het belangrijkste is dat je de jurk kiest, waar jij je goed en mooi in voelt. Zorg dat hij lekker zit en dat hij helemaal naar jouw smaak is. Wat zal je stralen!

Door Rinske Bosma
Afbeelding: uit Sincerity+ collectie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

De bruidsmode trends voor 2023

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Het geheim van een goed huwelijk

Gerelateerde bedrijven