Een kinderakte op je bruiloft « Huwelijk

Een kinderakte op je bruiloft

Een groot voordeel van kinderen op je bruiloft is het losse, ongeremde wat een glimlach op ieders gezicht tovert. Kinderen zijn over het algemeen vrolijk en speels, iets wat je op je bruiloft graag terugziet. Hoe leuk is het om ze op jullie dag een 'gewichtige' taak te geven.

Tekenen van de kinderakte

Een kinderakte is uiteraard niet rechtsgeldig (als officiële getuige moet je 18 jaar oud zijn), maar wel erg leuk voor het kind zelf en om later terug te kunnen zien. Ook zou je hem bijvoorbeeld in kunnen lijsten of een plekje kunnen geven in het trouwalbum.
Trouwakte voor kinderen
Foto: Nickie Fotografie

Er zijn online verschillende kinderaktes te vinden voor zowel (bruids)kinderen die hun naam kunnen schrijven, als kleintjes die met verf of inkt een mooie vingerafdruk kunnen zetten op hun 'contract'.  Met één druk op de knop heb je zo'n gratis printable geprint, maar er zijn er ook die je kunt kopen voor een klein bedrag. Deze contracten zijn vaak afgedrukt op steviger papier of van een betere kwaliteit dan die uit je eigen printer.

Net even anders

Als je op zoek bent naar een akte in een andere stijl, vorm of kleur kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met de computer. Ook als jullie gezin een andere samenstelling heeft, je voor de tweede keer trouwt, of wanneer je graag een kinderakte wilt in een andere taal, is het vorm geven van een eigen contract goed te doen. Zorg wel dat er voldoende ruimte is voor de voor- en achternaam van het kind, een datum, plaats en handtekening.
Kinderen op je bruiloft
Foto: Floor Foto

Andere taken

Willen de kinderen graag wat meer helpen op jullie bruiloft? Misschien kunnen ze rozenblaadjes strooien voor de ceremonie, op de ringen of het boeket passen of vinden ze het leuk om tijdens de voorbereidingen samen te shoppen voor bruidskleding.  Soms mogen bruidskinderen ook slaan met de hamer van de trouwambtenaar, om het gesloten huwelijk te bevestigen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Arthur van Leeuwen Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Vergeet de bruidskinderen niet

Een kinderakte op je bruiloft

Wat dragen je bruidsmeisjes?

Een mooi geschenk voor de bruidsmeisjes

Gerelateerde bedrijven