Kinderdrankjes voor op je bruiloft « Huwelijk

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kleurig

Versier de randen van de glazen eens met kleurstof/eiwit en een randje suiker en doe door die saaie 7-up ook eens een beetje rode kleurstof. Voila! Een rietje, een parapluutje en eventueel nog een schijfje sinaasappel of citroen, maken dit vrolijke drankje af.

Ook leuk, maak zelf milkshakes van ijs, fruit, melk, een beetje siroop en eventueel nog wat suiker. Gooi de hele boel in de blender en garneer met wat vers fruit. Als dat niet lekker is!
Marjan Sins Fotografie
Foto: Marjan Sins Fotografie

Zelf doen!

Ze kosten bijna niets en zijn gemakkelijk te verkrijgen: de limonadetap. Een kan met een kraantje, waaruit kinderen hun eigen drankje kunnen tappen. Dat is natuurlijk altijd een hit. Zet er een paar naast elkaar en vul ze met limonade, ijsthee of appelsap. Makkelijk, niet duur en beter voor het milieu dan bijvoorbeeld losse flesjes appelsap.

Tip! Lekker voor zowel kinderen als voor volwassenen zijn smoothies. Huur bijvoorbeeld een mobiele smoothiebar voor deze lekkere drankjes van vers fruit, die ook nog eens super gezond zijn. In het bijzonder heel geschikt voor een zomerse buitenbruiloft.

Koud weer

Is het juist koud buiten wanneer jullie trouwen, dan is warme chocolademelk met slagroom natuurlijk altijd populair. Een variatie maak je met een eetlepel cacao, een zakje vanillesuiker, vijf eetlepels sinaasappelsiroop en een halve liter melk. Gooi alles door elkaar, behalve de melk. Breng die eerst aan de kook en roer hier uiteindelijk het sinaasappel-cacao-mengsel door. Een heerlijk chocoladedrankje met een twist!

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips voor samenstellen menu

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Gerelateerde bedrijven