Tips bij buiten trouwen « Huwelijk

Tips bij buiten trouwen

Stekende muggen, warme gerechten die koud horen te zijn (of andersom) en met je hakken in de drek, liever niet! Maar wèl tot de late uurtjes feesten in de buitenlucht, een lekker koud drankje met het zonnetje erbij en beeldige trouwfoto’s in een landelijk of parkachtig decor of op het strand.

Zorg voor Plan B

Ook al zien de voorspellingen er nog zo goed uit, zorg altijd voor een plan B als je buiten trouwt. Regel een (stretch)tent, een eventuele binnenlocatie in de buurt of terrasverwarming voor als het buiten begint af te koelen. Ook regenlaarzen en paraplu's zijn geen overbodige luxe. Maar vergeet zelf ook niet om een jasje mee te nemen.
Buiten trouwen Sylhouette Fotografie
Foto: Sylhouette Fotografie

Felle zon

Het andere uiterste kan ook; een brandende zon en hoge temperaturen. Heerlijk! Maar neem voorzorgsmaatregelen. Flesjes water bijvoorbeeld, parasols voor extra schaduw en zorg dat men te allen tijde kan zitten. Ook een mandje met zonnebrand en muggenspray kan goed van pas komen.

Tip! In de late zomermaanden is de kans op wespen groter. Vooral in augustus kunnen ze behoorlijk vervelend zijn op plekken waar wordt gegeten en gedronken.

Praktisch

Houd bij het vinden van een buitenlocatie rekening met parkeren en bereikbaarheid. Zo wil niemand een eind door de modder ploeteren op hoge hakken (hier bieden roze dr. Martens misschien uitkomst). Zorg ook dat er voldoende toiletten zijn en kijk of je niemand tot last bent met harde muziek.
Buiten trouwen Malou Slungers Fotografie
Foto: Malou Slungers Fotografie

Eten en drinken

Tot slot, koel je eten en drinken goed. Een warm biertje of eten dat een paar uur in de zon heeft liggen bakken? Liever niet! Flessen drinken kun je bijvoorbeeld in een grote bak met ijs leggen.

Tip! Vieren jullie je trouwdag op een landelijk gelegen feestlocatie of bij een restaurant met een romantische binnentuin dan hoef je je over de versnaperingen geen zorgen te maken. Maar trouw je buiten op een ‘privélocatie’ dan is een goede cateraar zeker geen overbodige luxe.

Je ziet, buiten trouwen vergt wat voorbereiding, maar het is zeker niet onmogelijk en als je alles dan uiteindelijk goed geregeld hebt, is het die extra inspanning zeker waard!

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Fotozoet

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

De leukste zomerse trouwideeën

Kosten trouwen in de kerk

Buitengewone trouwlocaties

Gerelateerde bedrijven