Trouwen op Ibiza? Zo huur je de perfecte auto « Huwelijk

Trouwen op Ibiza? Zo huur je de perfecte auto

In ieder geval is een trouwdag een feestelijke dag en waar kan je nu beter feestvieren dan op het zonovergoten Ibiza? Ga je trouwen op Ibiza, dan hebben we een aantal tips voor je.

1. Sluit een ambtelijk huwelijk in Nederland voordat je vertrekt

Ibiza is Spaans grondgebied en daar kan je als Nederlander dan ook geen huwelijk sluiten dat wettelijk wordt erkend in ons land. Het is vaak prettiger om formeel al in het huwelijk te zijn getreden als je op Ibiza aankomt. Dat voorkomt dat je na het feestelijk gebeuren later nogmaals in Nederland de wettelijke procedure moet doorlopen.

2. Er bestaan geen voorwaarden voor het trouwen op Ibiza

Omdat het burgerlijk huwelijk in Nederland wordt gesloten, hoeven jullie je bij de trouwpartij op Ibiza niet te houden aan de wettelijke regels die daar gelden. Het huwelijk dat je op Ibiza sluit heeft geen wettelijke basis en je kan het trouwen dan ook precies zo laten plaatsvinden als jij dat wilt. Natuurlijk kun je er ook meteen een mooie huwelijksreis aan vastplakken.
Op huwelijksreis naar Ibiza

3. Er zijn bureaus op het eiland die zich hebben gespecialiseerd in trouwpartijen

Uiteraard moet er -ongeacht de wijze waarop het huwelijk plaatsvindt- een groot aantal zaken worden geregeld. Via internet kan veel, maar sommige zaken kunnen gewoon beter ter plaatse worden geregeld. Neem daarvoor contact op met een specialist op het eiland, bij voorkeur iemand die Nederlands spreekt. Op die manier kan je alle details goed doorspreken en is er weinig risico op misverstanden.

4. Een auto huren op Ibiza? Dat doe je zelf!

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op het eiland en via een vergelijkingssite als Easyterra kan je op zoek gaan naar de perfecte huurauto voor jullie huwelijk. Doe dat niet op het laatste moment want dan zal de keuze meer beperkt zijn en betaal je waarschijnlijk ook een hogere prijs. Kies verstandig en overleg goed welke auto je wilt en hoe lang je die gaat gebruiken. Op de vergelijkingssite Easyterra vind je beslist wat jij ook zoekt.
Auto huren op Ibiza

5. Zaken om rekening mee te houden als je een auto huurt op Ibiza

Op het vakantie-eiland heeft men ook minder goede ervaringen met jonge chauffeurs. Een auto huren is formeel mogelijk vanaf 21 jaar maar de meeste verhuurbedrijven hanteren een hogere minimum leeftijd zoals 22 of 23. Onder de 25 betaal je in het algemeen ook een toeslag op de huurprijs. Ga je een auto huren op Ibiza, dan is het verstandig om daar rekening mee te houden als het gaat om de hoofdbestuurder.

Al wil je bij een feestelijke gelegenheid als een huwelijk misschien niet denken aan de minder leuke kanten van het leven, neem toch altijd een goede verzekering als je een auto huurt op Ibiza. Dat maakt het rijden gewoon een stuk zekerder en prettiger.

Alvast gefeliciteerd!

Foto’s: Pexels / Bruce Mars

Reageren

Gerelateerde artikelen

3 originele ideeën voor trouwvervoer op een bruiloft

Op zoek naar een trouwauto

Trouwauto kiezen: 4 praktische tips

Het leukste vervoer voor je mooiste dag

Gerelateerde bedrijven