Spanje als bruiloftthema « Huwelijk

Spanje als bruiloftthema

Voor veel mensen is het het favoriete vakantieland en qua afstand (niet overdreven ver voor je gasten), uitstraling en weer (van vroeg in het voorjaar tot oktober vaak mooi) is het een erg geschikt land om te trouwen. Blijf je toch liever in eigen land, dan is een bruiloft in een Spaans jasje ook super.

Feest

In Spanje houdt men wel van een feestje. De vrolijke, aanstekelijke dansmuziek is dan ook erg geschikt voor een trouwfeest. Dans de Flamenco, drink een heerlijk glas Cava en serveer natuurlijk diverse soorten tapas voor een echt Spaanse sfeer.

Aankleding

Rood is dè kleur die een echt Spaans gevoel geeft. Twee vliegen in één klap, want je trouwt dan ook nog eens in de kleur van de liefde. Nicolette van Dam zag er in haar rode chiffon jurk van couturier Addy van den Krommenacker geweldig uit. Haar dochtertjes droegen de bekende rood met zwart gestippelde Spaanse jurkjes en ook de bruidegom had een opvallend rood pak aan.

Heb je toch liever een witte trouwjurk, dan kun je ook voor rode details gaan, zoals rode schoenen of een rood lint. Ook kun je de bruiloftlocatie natuurlijk versieren met rode decoratie. Een rode bloem in het haar van jou en je bruidsmeisjes zorgt ook voor een echt Spaanse uitstraling.

Weetje! Een bruiloft van Spanjaarden is vaak groot en gaat door tot in de late uurtjes. Ze nodigen er naast vrienden en familie, vaak ook kennissen of vrienden van familie uit. Natuurlijk hoef je de Spaanse gewoontes niet zo ver door te voeren en kunnen jullie ook lekker een persoonlijke, eventueel kleinere gastenlijst samenstellen.
Ook een leuk feitje, de bruidstaart wordt er aangesneden met een echt zwaard.

Door Rinske van Rootselaar

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

De bohemian bruiloft

Witte jurk met kleuraccenten

De strandbruiloft

Gekleurde trouwjurken

Gerelateerde bedrijven