De bohemian bruiloft « Huwelijk
Large_bohemian_bruiloft

De bohemian bruiloft

Allereerst is het belangrijk om te melden wat een bohemian bruiloft níet is. Het is geen 'glitter and glamour', de bruiloft is niet strak of perfect gestyled. Als je kiest voor dit thema, ga je voor zwierig en losjes!

Het is een modern soort hippie-meets-ibiza-stijl. Je combineert het relaxte met romantiek, kleur, vrolijkheid en natuurlijke elementen. Het is vrijheid en eenvoud en het liefst middenin de natuur; op het strand, bij een mooie boerderij of in het bos. Heerlijk toch?

Decoratie

Voor bohemian decoratie gebruik je elementen die buiten te vinden zijn, zoals veren, hout en veldboeketten. Je kunt veel kaarsen en lichtjes gebruiken en natuurlijk bloemen in overvloed. Maar denk ook aan lampions of fakkels.

Dineren doe je met veel en puur eten, liefst met kussens en kleden om op te zitten. Bijvoorbeeld een heerlijke barbecue met goede wijnen, een fijne picknick of lange tafels vol biologisch eten wat de gasten zelf op mogen scheppen.

Kleding

Ga voor een losse trouwjurk, bijvoorbeeld met kant. Blote voeten, sandaaltjes of stoere laarzen eronder, een bloemenkrans om je hoofd, je haren losjes gestyled en je bent al een heel eind. Deze losse manier van kleden geldt ook voor de heren. Niet te strak in pak, maar bijvoorbeeld jeans met een net jasje of bretels met een vlinderstrikje.

Tip! Mooi weer is een must bij deze bruiloft, omdat alles buiten in de natuur plaats vindt. Helaas is dat in Nederland nogal lastig te organiseren. Plan je bruiloft sowieso in het voorjaar of de zomer, eventueel met een grote tent voor onverwachtse buien. Een andere optie is een bohemian bruiloft in zonnig buitenland.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Maura Jane Photography 
Foto's onder v.l.n.r.: Galleryhip.com; Onewed.com
Tiffanysbakingco.com; Galleryhip.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwfeest_vuurwerk

Vuurwerk op je bruiloft

Large_zomer_bruiloft

De leukste zomerse trouwideeën

Large_weddingfair_2016_2

WeddingFair 2019-2020

Large_weddingdeco_trouwwebshop

De hipste trouwwebshop van de Benelux

Gerelateerde bedrijven