Gekleurde trouwjurken « Huwelijk

Gekleurde trouwjurken

Vroeger waren wit en ivoor de enige geaccepteerde kleuren voor een bruidsjapon. Gelukkig hebben we het nu zelf voor het zeggen en kun je kiezen voor die ene andere trouwjurk. Wit staat nu eenmaal niet iedereen mooi, terwijl je er in het blauw misschien wel stralend uitziet!
Blauwe Trouwjurk

Welke kleur past bij jou

Kijk bij het zoeken naar de juiste jurk altijd naar je huidskleur, de tint van je haar en de kleur van je ogen. Natuurlijk kun je ook in bruidsmodewinkels vragen welke kleur jou het beste staat.

Rood, paars of lime, het klinkt allemaal best heftig, maar laat je daar niet door weerhouden. Jurken in andere kleuren worden steeds populairder. Zelfs zwart is tegenwoordig helemaal hip om in te trouwen. Ook jurken in twee verschillende kleuren zijn vaak erg chique.

Tip! Wil je echt weten welke kleur bij jou past, ga dan eens naar een kleurenanalist. Zij geven je kleding- en make-upadvies waar je ook na je trouwdag nog iets aan hebt. Ook leuk als workshop met vriendinnen…

Pretty in Pink

Duidelijk is dat lang niet meer alle bruiden kiezen voor  voor klassiek wit of ivoor. Elk jaar is er een kleur waar werkelijk elke bruid bij wegdroomt. Dit jaar is die kleur blush. Deze zacht roze kleur maakt jouw stijl uniek, daarbij is roze natuurlijk ook nog eens de kleur van de liefde. Je man zal er blosjes van krijgen...

Uit Nicole Colet Collection 2017

Kleuraccenten

De kunst zit hem uiteindelijk in het combineren. Een jurk in een mooie, felle kleur, met daarbij een bruidsaccessoire, jasje of stola die minder opvallend is bijvoorbeeld, of een basiskleur die contrast biedt. Of andersom: een traditioneel witte jurk met een persoonlijke twist door middel van een opvallend kleuraccent bij al dat wit. Geen gekleurde jurk dus, wél een jurk met kleur. 

Tip! Hou ook rekening met de kleursamenstelling van het bruidsboeket. Neem een stofje mee naar de bloemist.

Dat je geen echte bruid kan zijn in een andere kleur dan wit, is in ieder geval erg achterhaald. Kies de jurk waarin jij je het mooist voelt. Je weet dat je keuze goed is als je haar eigenlijk niet meer uit wilt trekken. Blijf dicht bij wat je voelt en niet wat anderen vinden dat het beste bij je staat. Dit is een keuze die je helemaal zelf mag maken.

Door Rinske Bosma
Foto's: Ladybird Collection

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven