Huwelijkse Voorwaarden « Huwelijk

Huwelijkse Voorwaarden

Als je er later echter onenigheid over krijgt, is de idylle eveneens wreed verstoord. Zorg er dus voor dat je samen goede afspraken maakt, zodat je weet waar je aan toe bent. Dan is jullie beider geluk in alle gevallen gegarandeerd. De notaris is je steun en toeverlaat bij alle grote gebeurtenissen in het leven.

Huwelijkse voorwaarden

Als je trouwt, doe je dat in algehele gemeenschap van goederen, tenzij je anders aangeeft. In algehele gemeenschap van goederen betekent dat alle bezittingen en schulden die elk voor het huwelijk had, aan beide partners gaan toebehoren. Jullie delen dus jullie bezittingen, maar ook jullie schulden. Als een van jullie bijvoorbeeld een huis heeft, is dat na jullie trouwen van jullie allebei.

Wil je dit niet, dan moet je huwelijkse voorwaarden laten opmaken bij de notaris. Hierin kun je aangeven wat je wel en niet wilt delen. Het opstellen van huwelijkse voorwaarden betekent absoluut niet dat je elkaar niet vertrouwt of niet genoeg van elkaar houdt. Huwelijkse voorwaarden kunnen ook een bescherming bieden, als bijvoorbeeld een van de partners grote schulden maakt, of een onderneming leidt, die failliet gaat.

Gerigistreerd Partnerschap

In plaats van te trouwen kun je een geregistreerd partnerschap aangaan. Dat komt eveneens tot stand bij een ambtenaar van de burgerlijke stand. Juridisch gezien zijn het partnerschap en het huwelijk vrijwel gelijk. Bij een partnerschap zijn alleen de familierechtelijke betrekkingen tussen ouders en kinderen en de alimentatierechten anders.

Ook een partnerschap ga je in principe in algehele gemeenschap van goederen aan, tenzij je anders aangeeft. Dan moet je dus bij de notaris partnerschapsvoorwaarden laten opstellen.

Foto: Studio Stiep

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Op zoek naar Bijzondere Trouwringen?

Gerelateerde bedrijven