Het bruidsboeket: de opties « Huwelijk

Het bruidsboeket: de opties

Veel dingen moeten jullie natuurlijk samen beslissen, zoals bijvoorbeeld de ringen, de trouw- en feestlocatie, de uitnodigingen of aankondigingen of andere dingen die met de trouwdag te maken hebben. Maar ook andere zaken, zoals eventueel huwelijkse voorwaarden, zorgverzekeringen vergelijken voor een gezamenlijke zorgverzekering, een testament maken, bijschrijven in woning of andere praktische zaken komen aan de orde.

Maar er zijn ook dingen die je volgens de tradities alleen moet beslissen, zoals wat je aantrekt op de dag van je bruiloft en het bruidsboeket. Wil je dit wel samen beslissen? Dan mag dat natuurlijk ook. Het is tenslotte jullie dag.

Welk bruidsboeket wordt het?

Zeker bij het kiezen van een bruidsboeket blijkt alleen kiezen soms lastig. Welke bloemen vindt je aanstaande mooi en wat past goed bij haar bruidsoutfit? En welke bloemen vind jij mooi? Natuurlijk kun je het samenstellen van het bruidsboeket aan de bloemist overlaten, maar je kunt ook zelf invloed hebben. Maar dan heb je wel wat meer informatie nodig over de eventuele bloemen die erin kunnen. Hieronder de meest populaire bruidsbloemen.
Bruidsbloemen

Aronskelk en het lelietje-van-dalen

De aronskelk heeft een bijzondere trompetvorm en je ziet deze vooral in het wit. Het staat voor zuiverheid en zorgt voor een bijzondere uitstraling in het bruidsboeket. De schattige lelietjes-van-dalen zorgen weer voor een speels effect. Daarbij hebben ze een lekkere geur. Ze zijn er in het wit en in het roze en ze staan symbool voor maagdelijkheid en pure onschuld.

De roos en de tulp

De roos blijft toch altijd wel een topper voor het bruidsboeket. De rode roos is natuurlijk een pure liefdesverklaring en de roze roos staat voor: ‘mijn hart behoort aan jou’. Wit en rood samen staat voor: ‘altijd samen’. Maar er zijn zoveel verschillende soorten rozen dat er ook nog talloze andere fraaie combinaties te maken zijn. Ook de tulp heeft een betekenis. Deze bloem staat 
namelijk voor passie, liefde en gelukkige jaren. Daarbij hebben ze een frisse lente-achtige uitstraling, wat natuurlijk uitstekend past bij een nieuw begin.
Roos in bruidsboeket

Hortensia en de ranonkel

Hortensia’s hebben een uitbundige hoeveelheid kleine bloemetjes en ze staan symbool voor oprechtheid, dankbaarheid en schoonheid. Het is een echte blikvanger in het boeket. Ze zijn er in verschillende kleuren. De ranonkel lijkt op de pioenroos maar is wat voordeliger. Ook de randen van de ranonkel zijn opvallender. De pioenroos ruikt sterker en hebben vaak subtiele kleuren. De ranonkel is er in het wit, oranje, roze en geel.

Foto's: Nico Jordaan Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

Tasje van bloemen

Bloemenmeisjes

Rozen maken jouw trouwdag compleet!

Gerelateerde bedrijven