Zeg het met bruidsbloemen « Huwelijk
Large_bruidsboeket_bruidsbloemen

Zeg het met bruidsbloemen

Neem de kleur. Vaak worden bloemen bij de trouwjurk gezocht, maar wat betekenen deze kleuren eigenlijk? Rood staat voor hartstocht en romantiek, maar ook voor stijl en luxe. Met bloemen in de kleur roze wens je romantiek, geboorte en zachtheid toe. Oranje symboliseert vrolijkheid en warmte. Met gele bloemen heb je een bos die staat voor energie, zon, lente en een nieuw begin. De bloemenkleur wit staat voor puurheid, eenvoud, natuurlijke liefde en onschuld.
Zomers bruidsboeket

Symboliek van bloemen

Met de soort bloem heb je nog veel meer keuze. Terwijl de kleuren bijna allemaal voor iets positiefs staan, kun je met de betekenis van de bloemsoort de plank flink mis slaan. Zo staat de bekende anjer voor onvoorspelbaarheid, grilligheid en onbetrouwbaarheid en betekent de zwarte roos afscheid en vaarwel. Een veel voorkomende bloem in het bruidsboeket is de Stephanotis. Een mooi wit bloempje, dat staat voor kuisheid.

Tip! Hecht je veel waarde aan de betekenis? Een witte en rode roos staan samen voor eenheid, verbondenheid en eeuwig samen zijn. Misschien een leuk idee om daarom met witte en rode rozenblaadjes te strooien of de dinertafels ermee te decoreren.
Bruidsbloemen

Seizoensgebonden bloemen

De roos komt het meest voor in bruidsboeketten. Niet zo raar, want deze bloem staat voor liefde en romantiek. In combinatie met de juiste kleur kun je met een roos dus heel veel zeggen. De keuze van de bruidsbloemen wordt mede bepaald door de seizoenen. In de lente is de tulp populair. Die staat dan ook heel toepasselijk voor een liefdesverklaring.

Bedankt! Zeg het met bloemen

Zijn jullie nog in dubio hoe jullie de speciale bruiloftsgasten (ceremoniemeester, getuigen, ouders etc.) kunnen bedanken? Bedenk dan dat een prachtig boeket altijd in de smaak valt! Regiobloemist bezorgt graag een prachtig bos bloemen bij diegenen die jullie trouwdag onvergetelijk hebben gemaakt. In drie simpele stappen plaats je een de bestelling en een geselecteerde lokale bloemist levert de verse bloemen indien gewenst nog dezelfde dag. Je krijgt minimaal 7 dagen versgarantie op alle bloemen die via Regiobloemist worden besteld en bezorgd.

Door Rinske Bosma
Foto's: Elsbeth Hoekstra Photography

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_corsages_dragen_nicojordaan

Alles over het corsage

Large_bruidsbloemen_keuze

Het bruidsboeket: de opties

Large_bruidsboeket_bruidsbloemen

Zeg het met bruidsbloemen

Large_trouwen_lente_bruiloft

Trouwen in de lente

Gerelateerde bedrijven