Voordelen van een intieme bruiloft « Huwelijk

Voordelen van een intieme bruiloft

Intiem trouwen heeft veel voordelen. Zo is het erg persoonlijk, omdat je alle tijd hebt om iedereen uitgebreid te spreken. Niks tijdsdruk en mensen die je alleen in een flits voorbij hebt zien komen, maar echte gesprekken in een gezellige setting. Bovendien kun je de gastenlijst zo samenstellen dat alleen je echt dierbaren aanwezig zijn en dus verre familie en vage kennissen weg blijven.
Zo Waardevol Fotografie
Foto: Zo Waardevol Fotografie

Financiële ruimte

Dat je gaat voor een intieme bruiloft, betekent niet dat flink uitpakken geen optie is. Integendeel zelfs! Misschien geeft een kleinere groep mensen je wel meer financiële ruimte, waardoor jullie nu uitgebreid en met vele gangen kunnen dineren. Ook die leuke extra's, die anders te duur waren geworden, zijn nu opeens mogelijk. Denk aan spetterend entertainment, gezellige foodtrucks of extra speciaal trouwvervoer.

De locatie

Ook zijn er weer andere opties qua locaties. De plek die anders niet mogelijk was door de grote groep gasten, kan door je selecte gezelschap opeens wel jullie gezellige, knusse toplocatie zijn. Maar ook ruimere locaties zijn met de juiste indeling en styling vaak zo omgetoverd tot prettig decor voor jullie trouwdag.
Maik Jansen Fotografie
Foto: Maik Jansen Fotografie

Tip! Omdat je toch met minder mensen bent, is het ook leuk om je bruiloft meerdere dagen te vieren. Voor een kleinere groep regel je toch gemakkelijker een overnachting, zodat je de volgende dag luxe en ontspannen kunt ontbijten met je dierbare gasten.

Nadelen?

Natuurlijk heeft 'klein' trouwen ook nadelen. Het lastigste aan een intieme bruiloft is dat je moet schrappen van je gastenlijst en dat is natuurlijk nooit makkelijk. Aan de andere kant, het is jullie dag en júíst in deze tijd zullen mensen het echt wel begrijpen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: d-eYe Photography

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Zo kiezen jullie de ideale trouwlocatie

Trouwen en feesten bij De Smockelaer

Gerelateerde bedrijven