Schrappen van je gastenlijst « Huwelijk
Large_gastenlijst_bruiloft

Schrappen van je gastenlijst

Het is tijd om keuzes te maken. Hoe lastig het ook is, niet alle kennissen zullen de definitieve gastenlijst halen, als je ook nog budget over wilt houden voor andere onderdelen van de bruiloft.

Strepen

Ga samen eens goed zitten met een maximaal aantal mensen in je hoofd en bespreek je potentiële gasten één voor één. Hoe lang heb je hem of haar al niet gesproken? Te lang? Streep erdoor. Wíllen jullie deze persoon uitnodigen of vind je dat het 'hoort' omdat jij ook bij hen bent geweest? Moeten echt àl je collega's komen of alleen dat fijne clubje?
Gasten op je bruiloft
Foto: Sheila Teixeira / Pexels

Probeer het samen eens te worden. Je kunt eventueel ook een lijst maken met twijfelgevallen. Zeggen er mensen af? Dan kun je je twijfelgevallen alsnog een uitnodiging sturen als je dat wilt. Ook kun je sommige mensen alleen voor de avond uitnodigen en niet als daggast.

Kinderen niet toegestaan

Een andere manier om te schrappen van je gastenlijst, is door geen kinderen uit te nodigen. Trek hierin dan wel één lijn en geef aan dat je graag een feest voor volwassenen wilt. Niet iedereen zal het misschien waarderen, maar na jouw uitleg zullen ze het uiteindelijk vast begrijpen.
Geen kinderen op de bruiloft

Hoe vertel je het 'de afvallers'?

Eigenlijk heb je hierin twee keuzes. Je kunt niets zeggen, waarna je gasten vanzelf merken of ze een uitnodiging krijgen of niet. Optie twee is eerlijk zijn en aangeven dat je niet iedereen kunt uitnodigen en dat bijvoorbeeld je locatie slechts geschikt is voor een bepaald aantal gasten. Uiteindelijk wil je gewoon een feest met de mensen die je het meest dierbaar zijn.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Jean M. Samedi / Pexels

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_intieme_bruiloft

Voordelen van een intieme bruiloft

Large_laatste_week_voor_bruiloft

De laatste week voor je bruiloft

Large_bruiloft_zomer_kleding_dresscode

Wat draag je als gast op een zomerbruiloft?

Large_voorbereiding_trouwdag_arthurvanleeuwenfotografie

Zo bereid jij je optimaal voor op je huwelijksfeest

Gerelateerde bedrijven