Wat te dragen op een bruiloft? « Huwelijk

Wat te dragen op een bruiloft?

Makkelijker gezegd dan gedaan, want wat ga je kopen en ga je voor de leren blouse, een elegante jurk of toch iets anders? Wij geven je hierbij hopelijk genoeg inspiratie om met een goed gevoel naar de bruiloft te gaan en lekker te kunnen genieten van het feest.

Welk cadeau?

Een cadeau bedenken is in bijna geen enkele situatie makkelijk. Een cadeau bedenken voor een goede vriend of vriendin is op zich nog wel te doen, maar wat zou je een pasgetrouwd stel nu moeten geven? Vroeger was het erg populair om een bruidspaar artikelen voor de woning te geven.
Geld als cadeau bruiloft

Echter, tegenwoordig wonen veel mensen al ver voor het huwelijk samen en hebben zij al een of meerdere kinderen gekregen. Nu is het steeds populairder om een geldbedrag cadeau te doen. Maar dan kom je voor de volgende uitdaging, want wat is een gepast bedrag? Vaak is het zo dat het geldbedrag omhoog gaat als je dichterbij het bruidspaar staat. Als jouw collega van werk gaat trouwen, dan is het dus minder gebruikelijk om € 150,- cadeau te doen. Vaak is een bedrag van € 20,- al erg mooi.

Laat je hier niet te veel door leiden, want je moet vooral geven wat je kunt en wilt geven. Voel je je toch niet helemaal prettig bij het geven van geld? Dan is een cadeau ook goed. Als het bruidspaar op huwelijksreis gaat, is het bijvoorbeeld leuk om een koffer cadeau te doen.
Leren blouse of broek kopen

En dan nu nog de outfit…

De ene uitdaging is achter de rug, dus nu gelijk door naar de andere: de outfit. Voordat je het hele internet gaat afspeuren voor een gepaste outfit, is het belangrijk om na te vragen bij het toekomstige bruidspaar of er een dresscode zal zijn. Is dit het geval, dan betekent dat niet dat je enorm beperkt wordt. Er zijn namelijk alsnog genoeg opties. Denk bijvoorbeeld aan de kleur rood. Je kunt gaan voor een leren broek high waist en deze kun je combineren met rode hakken en een wit off shoulder topje. Doe er nog een leuke sieraad bij en jouw outfit is compleet. Als er geen dresscode is, kun je lekker je gang gaan. Onthoud wel dat jouw outfit gepast moet zijn voor de setting. En onthoud: als de bruiloft plaatsvindt in de kerk is het belangrijk om jouw schouders te bedekken.

Kijk op Ibana voor nog meer inspiratie voor kleding!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Zo kies je bruidsmeisjesjurken die perfect bij je bruiloft passen

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven