Trouwen op het water « Huwelijk

Trouwen op het water

Van een gigantisch cruiseschip op open zee tot een salonboot in de grachten of misschien wel een indrukwekkend zeilschip, er is heel veel mogelijk als je op het water wilt trouwen. Je kunt het beste kijken naar het aantal gasten dat je wilt uitnodigen en het soort bruiloft dat je wilt vieren. Waar wil je varen en met wat voor boot of schip kan dat? Matcht dit met het thema dat jij en je aanstaande hebben bedacht?
Trouwen op zee

Decoratie en catering

De versiering, belichting, catering en muziek zijn echt dingen die je zult moeten overleggen. Er zijn zelfs boten waarop bijna alles al geregeld is, maar vaak kun je ook gewoon zelf los gaan in de aankleding. Tot slot kun je er ook voor kiezen om een deel van de bruiloft wel aan vaste wal te vieren.

Tip! Als jullie officieel trouwen op een boot, wordt dit vaak gedaan terwijl je nog vast ligt. Na het jawoord kan de tocht op het water beginnen.
Trouwen op zee

Niet vergeten

Regel zwemvesten en een veilig onderkomen voor je jongste bezoekers. Zorg daarnaast ook dat de boot stabiel en geschikt genoeg is voor eventuele ouderen. Pilletjes tegen zeeziekte zijn handig en vermeld duidelijk van te voren dat jullie bruiloft op een boot zal zijn.

Ook is het verstandig om voor het plannen van de bruiloft alvast te peilen wie een bruiloft op het water wel ziet zitten. Zo kun je weloverwogen beslissen of jullie de trossen los gooien of toch voor vaste grond onder jullie voeten kiezen. Al met al is een bruiloft op een boot of schip speciaal en onvergetelijk.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Tilly Fotografeert

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Buitengewone trouwlocaties

Trouwen op de Amsterdamse grachten

Trouwen op het water

Trouwen op z'n Rotterdamst

Gerelateerde bedrijven