Stralend (gebit) op jullie trouwdag « Huwelijk

Stralend (gebit) op jullie trouwdag

Om deze prachtige dag vast te leggen voor later, worden er allicht foto’s gemaakt op je bruiloft. Dan wil je natuurlijk dat de tanden van jou en je partner prachtig stralen op de foto’s. Ook is het voor beide fijn om een frisse adem te hebben tijdens de zoen na het jawoord.

Dit kun je heel simpel doen op de meest effectieve en minst schadelijke manier die er bestaat: door de mondverzorging eens tiptop aan te pakken. Volg samen het stappenplan en je zult zien dat het gebit van jou en je partner zal stralen!
Witte tanden

1. Gebruik een elektrische tandenborstel

De weg naar witte tanden bewandel je samen met een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel geeft namelijk de gewenste poetskracht om de gele aanslag (onder andere veroorzaakt door tandplak) te verwijderen.

Nog een hele goede tip. Maken jullie allebei nog geen gebruik van een elektrische tandenborstel? Dan kun je het beste gaan voor een duo-set. Dit zijn twee tandenborstels in een set. Superhandig en meestal ook voordeliger dan twee losse sets.

2. Mis de tandarts en/of mondhygiënist afspraak niet 

Bij het plannen van de bruiloft komen ongetwijfeld heel wat afspraken kijken voor jou en je partner. De belangrijkste afspraak die jullie zeker niet mogen vergeten tijdens het plannen, is de tandarts en/of mondhygiënist. Zij kunnen je ook de nodige tips geven voor een gezonde mond en een mooi gebit. Zorg er daarom voor dat je consequent naar de tandarts blijft gaan.

3. Ruimtes tussen de tanden reinigen

De ruimtes tussen de tanden mogen ook zeker niet vergeten worden. Deze worden wel enigszins gereinigd met een elektrische tandenborstel, maar niet grondig genoeg. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van TePe interdentale ragers. Een Tepe rager is een kleine borstel die speciaal gemaakt is voor het schoonmaken tussen de tanden.

TePe ragers zijn er in alle soorten en maten. Om ervoor te zorgen dat je de juiste ragers van TePe uitkiest, kun je het beste navraag doen bij uw tandarts welke je nodig hebt. Vervolgens kunnen jij en je partner beginnen met het gebruiken van de handzame TePe ragers.

4. Probeer hierin te minderen

Om je tanden net wat witter te kunnen maken voor de bruiloft, is het ook nodig om je levensstijl een klein beetje aan te passen. Drink jij veel koffie, thee of wijn? Daar zit tannine in. Dit stofje zorgt voor een aantasting aan het tandglazuur en een geel gebit. Wil je het helemaal goed doen? Probeer deze mindering dan voort te zetten voor de rest van jullie leven!

Foto’s: Studio Negarin via Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

De nieuwste nageltrends voor bruiden: ontdek de stijlen die bij je bruiloft passen

Huwelijksritueel: het belang van de keuze van parfum en meer

Creëer het mooiste bruiloft kapsel met volumepoeder

Fun & Beauty met vriendinnen

Gerelateerde bedrijven