Gezond op je bruiloft « Huwelijk

Gezond op je bruiloft

Her en der steken griepjes de kop op, maar met een rode neus van het snotteren op je eigen bruiloft verschijnen is toch echt wel een nachtmerrie. Voorkomen kun je het helaas niet, de kans verkleinen zeker wel!

Sporten

Naast dat je van regelmatig sporten misschien die laatste grammen kwijt raakt, is het ook een uitlaatklep in een tijd van plannen en organiseren. Probeer zoveel mogelijk buiten te sporten, fietsen of wandelen want ook buitenlucht houdt je gezond.

Gezond eten

Geef je lichaam een boost met veel groenten, fruit en vette vis, zodat het ziekteverwekkers kan bestrijden. Begin je toch wat te hoesten? Kippensoep schijnt te helpen omdat het slijm verdund. Probeer daarnaast om niet teveel alcohol te drinken (dat wordt lastig op je vrijgezellenfeest), want dit onttrekt, net als koffie, vocht uit je lichaam. Houd het liever bij een hoop water voor een mooie huid op de grote dag en om afvalstoffen af te kunnen scheiden.

Warm blijven

Het klinkt als een inkoppertje, maar vat geen kou. Je lichaam neemt meer energie van je wanneer je te koud gekleed bent, zorg dus dat je lekker warm blijft op de dagen voor je bruiloft.

Hygiëne

Probeer uit de buurt te blijven van die grieperige vriendin en dat snotterige nichtje en wend je af van hoestende mensen. Desinfecteer daarnaast regelmatig je handen en gooi de ramen lekker open.

Ontspan

Last but not least: ontspan! Zorg dat je goed slaapt en probeer je verder niet te druk te maken. Meer dan bovenstaande kun je immers toch niet doen!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Samantha T. Photography

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gezond op je bruiloft

De nieuwste nageltrends voor bruiden: ontdek de stijlen die bij je bruiloft passen

Huwelijksritueel: het belang van de keuze van parfum en meer

Creëer het mooiste bruiloft kapsel met volumepoeder

Gerelateerde bedrijven