Het kiezen van een overhemd voor een bruiloft. « Huwelijk

Het kiezen van een overhemd voor een bruiloft.

Waar moet je op letten?

Tijdens een huwelijk zijn er altijd een aantal ongeschreven regels als het gaat om kleding. Een ongeschreven regel is bijvoorbeeld dat je niet meer mag opvallen dan het bruidspaar zelf. Als je als gast een overhemd draagt, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat het niet een te opvallende overhemd is. Vaak is het gebruikelijk om een lichte kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren wit, grijs en lichtblauw.

Overhemd heren huwelijk

Ook is een bruiloft een bijzondere gelegenheid, waardoor de meesten toch wel willen investeren in een goed overhemd. Daardoor wordt er aangeraden om te investeren in een overhemd die niet voorzien is van een standaard weving, maar bijvoorbeeld een overhemd met een birdseye weving, of een poplin weving.

Is er een dresscode?

Er zijn hier en daar nog bruiloften met een black tie kledingstijl. Kies voor zo’n bruiloft dan voor een smoking! Het overhemd dat hierbij hoort is bij voorkeur helemaal effen. Dit zorgt namelijk voor een verzorgde en chique look voor het huwelijk.

Manchetknopen hemd voor hem

Daarnaast wordt een geplooid hemd ook vaak gedragen op bruiloften en is de turn-down kraag het populairst. Manchetknopen mag je best laten zien, maar dat is niet noodzakelijk. Je mag dus ook verborgen knopen dragen.

Staat er op de uitnodiging dat je semi-formeel gekleed moet zijn (ook wel tenue de ville of stadskledij genoemd), dan kan je het best een twee- of driedelig pak dragen. Als je kiest voor een donker pak, dan kan je er voor kiezen om het overhemd iets minder formeel te houden.

Zorg er natuurlijk wel voor dat het overhemd keurig gestreken is! Of kies anders voor een strijkvrij overhemd. Je kan bij deze dresscode kiezen voor een licht patroon, denk aan krijtstreep, of bijvoorbeeld gewoven patronen.

Hemd voor Hem overhemd

Op de uitnodiging vraagt het bruidspaar vaak om ’s avonds in cocktail-dresscode te verschijnen. Hiermee wordt een stijl aangeduid die tussen modieus casual en semi-formeel zit. Kies dan het liefst voor een donker pak, zoals zwart, donkerblauw, woudgroen of burgundy.

Qua overhemd kan je kiezen voor een effen overhemd, dit wordt vaak aangeraden als je een pak kiest die wat uitgesproker is. Is je pak wat aan de rustigere kant, dan kan je makkelijk experimenteren met bijvoorbeeld krijtstrepen of zelfs een ruitjesoverhemd.

Reageren

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Wat draag je als gast op een zomerbruiloft?

Het kiezen van een overhemd voor een bruiloft.

Gerelateerde bedrijven