Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk « Huwelijk

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Bretels geven je outfit een extra touch van stijl en klasse en zijn de perfecte manier om je look af te maken. Of je nu de bruidegom, de bruidsjonker, de getuige of een andere gast bent, bretels zijn eigenlijk een must-have accessoire voor een huwelijk. Ze zijn een mooie manier om je outfit af te maken en je kunt ze combineren met een breed scala aan stijlen en kleuren. Ze zijn eenvoudig te dragen en kunnen een grote verscheidenheid aan stijlen en looks creëren, van zeer formeel tot wat informeler, maar nog wel classy. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de verschillende soorten bretels, hoe je ze kunt dragen, bij welke dresscodes en welke stijlen je kunt kiezen.
Bretels voor bij trouwpak

Dresscodes: Hoe kies je de juiste bretels

Meestal zijn de volgende dresscodes van toepassing: Tenue de ville, Black tie, Feestelijk en Casual Chic. Wanneer de dress code Black tie is, dan is het wel duidelijk, zeker voor de man. Een smoking of tuxedo it is, met zwart strikje. Daar kunnen dus alleen zwarte bretels bij. Bij Tenue de Ville en Casual Chic is het wat minder strak, daar is subtiliteit van belang en niet te uitgesproken. Bij een dresscode als ‘feestelijk’ kun je helemaal uitpakken met je creativiteit, met kleurrijke varianten en veel toeters en bellen. Ook met je bretels kun je dan volledig je uitleven.

Bretels zijn er in vele verschillende stijlen en kleuren, waardoor je een look kunt creëren die perfect bij je outfit past. Of je nu kiest voor een klassieke, formele look of voor een meer informele stijl, er is altijd een set bretels die bij je past. Je kunt kiezen voor een eenvoudige look, met effen kleur of een met een subtiel patroon, bijvoorbeeld bij een tenue de ville dresscode. Je kunt ook kiezen voor een kleur die bij je kleding past, zoals diepblauwe bretels bij een donkerblauw pak, wanneer je voor casual chic gaat. Of je kunt kiezen voor bretels met een leuk patroon, zoals een met hartjes of strepen, bij een dresscode zoals feestelijk. Daarbij kun je bijvoorbeeld ook een set bretels met strikje dat erbij past kiezen.
Bretels voor bij trouwpak

Het is ook belangrijk om te weten hoe je bretels correct draagt. Je moet ervoor zorgen dat de bretels goed passen bij de taille van je broek en dat deze stevig op zijn plaats blijft zitten. Als je de bretels correct draagt, zal hij je look afmaken en je een stijlvolle, verfijnde uitstraling geven. Een riem is dan volstrekt overbodig en daarmee ook not done in combinatie met bretels.

Maak je look compleet

Als je eenmaal de bretels hebt gekozen die bij je outfit past, is het belangrijk om te weten hoe je deze kunt combineren met andere accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een das of een stijlvol bijpassend strikje dragen om je look af te maken. Je kunt ook een paar mooie bruiloft manchetknopen kiezen als subtiel accent. Als je eenmaal de juiste accessoires hebt gekozen, zal je outfit compleet zijn en zul je er stijlvol en verfijnd uitzien, passend bij de dresscode van de bruiloft. Geen stress meer, maar genieten van de bruiloft.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Gerelateerde bedrijven