Bruiloft verzet: hoe nu verder? « Huwelijk

Bruiloft verzet: hoe nu verder?

Jo-Anne van Stijlvolle Trouwkaarten houdt nauwkeurig de trouwbranche in de gaten en constateert dat er verschillende situatie zijn waar bruidsparen zich in bevinden.

  • Bruidsparen die hun trouwkaarten al hadden verstuurd hebben.

  • Bruidsparen die hun trouwkaarten al hebben besteld maar nog niet verstuurd.

  • Als laatste is er nog een grote groep bruidsparen die hun trouwkaarten nog niet hebben besteld en niet weten of hun bruiloft door kan gaan.

Hoe moet het nu verder?

Hieronder legt Jo-Anne uit wat je het beste kunt doen. Ze geeft eerlijke adviezen en vertelt je welke mogelijkheden er zijn. Vergeet niet als laatste te lezen wat wij van Stijlvolle Trouwkaarten voor jullie kunnen doen.

Trouwkaarten verstuurd en wel trouwen

Jullie kiezen er wel voor om te trouwen voor de wet, maar vieren het feest later. Dit burgerlijk huwelijk zal met een paar getuigen plaats vinden in het gemeentehuis. Er zijn ook bruidsparen die hun trouwdag vervroegen omdat ze voor de wet getrouwd willen zijn. In iedergeval wil je zo snel mogelijk de situatie uitleggen en de nieuwe trouwdatum laten weten aan familie en vrienden. We adviseren een Change the Date kaart te sturen. In dit blog geven we je ook 5 tips voor het maken van deze kaartjes zodat je volledig bent. Voor jullie is het vooral belangrijk dat je vermeldt wel voor de wet te gaan trouwen en wanneer de bruiloft wel gevierd gaat worden. Gelden voor die dag ook dezelfde tijden en gegevens als op de trouwkaart veremeld staan?

Trouwkaarten verstuurd en datum verzet

De gehele bruiloft wordt verplaatst naar een andere datum. Die kan zijn in het najaar of volgend jaar. Ook voor jullie is het handig om Change the Date kaartjes te sturen. Doe dit pas als je zeker weet dat alle leveranciers op die datum beschikbaar zijn. Gelden voor de nieuwe trouwdatum dezelfde gegevens als op de verstuurde trouwkaart vermeld staan? Lees hiervoor ons blog “Eerste hulp bij Change the Date kaartjes”.
Bruiloft uitstellen door Corona
Foto: Pexels / Rovenimages

Trouwkaarten besteld maar niet verstuurd

Jullie genodigden weten waarschijnlijk nog niet (officieel) de trouwdatum en zeker niet het programma van die dag. Je kunt kiezen uit 2 opties om goed te communiceren.
Optie 1: De trouwkaarten worden wel verstuurd met een Change the Date kaartje daarbij met daarop de uitleg en aanpassingen.
Optie 2: Je bestelt nieuwe trouwkaarten met de nieuwe trouwdatum. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Sommige bruidsparen verplaatsen hun gehele bruiloft naar volgend jaar en als er dan geen Save the Date kaart is verstuurd, kun je t.z.t. nieuwe kaarten bestellen. Je hoeft nu niets te doen.

Trouwkaarten niet besteld

Jullie trouwkaarten waren nog niet besteld, maar stonden al wel klaar in je account. De proefdrukken heb je misschien al binnen. Je kunt deze kaarten altijd weer in je account op Stijlvolle Trouwkaarten terug vinden. Wij komen daar niet aan! Ook als je volgend jaar gaat trouwen kun je er vanuit gaan dat je kaarten in je account blijven staan. Trouwen jullie in het najaar? Misschien moet de stijl van jullie trouwkaart daarop aangepast worden. Een bruiloft met als thema festival, die nu in november gevierd gaat worden, kan aangepast worden naar details en kleuren die passen bij het najaar. Als jullie daar advies bij kunnen gebruiken, dan mag je ons mailen.

Save the Date kaarten verstuurd

De trouwkaarten zijn niet besteld of verstuurd, maar de Save the Dates al wel! Misschien al wel een lange tijd geleden. Jullie hebben de trouwdatum verzet naar het najaar of volgend jaar. Geen zorgen. Het is wel handig als familie en vrienden jullie nieuwe trouwdatum weten. Je kunt er voor kiezen om een Change the Date kaartje te sturen. Leuk om de voorbereidingen voor de nieuwe trouwdatum met dit kaartje te beginnen. Lees hier ons blog met tips: “Eerste hulp bij Change the Date kaartjes”.

Kaarten verstuurd en bruiloft afgezegd

Helaas kan het ook zijn dat jullie de gehele bruiloft moeten afzeggen. Dit vinden we heel verdrietig voor jullie. Het kan zijn dat je de trouwkaarten of Save the Date kaarten al verstuurd hebt. We adviseren om jullie genodigden - als het aantal het toelaat - persoonlijk te bellen. Is dit te emotioneel voor jullie, dan kun je ook een kaartje sturen met de mededeling dat jullie bruilfot helaas niet door gaat. Je mag contact met ons opnemen om jullie te helpen bij het ontwerpen van zo'n afzeg-kaartje.
Bruiloft afzeggen door Corona

Wat kun je wel doen?

De enveloppen bestellen! Als je een proefdruk thuis hebt, dan weet je welk formaat envelop je nodig hebt. Je hebt ook een proefsetje gekregen om de kleur van de enveloppen te kunnen kiezen. Zo kun je toch aan de slag voor jullie bruiloft. Nog geen proefdruk besteld? Dan is het nu de tijd om dit te gaan doen. Als jullie bruiloft door kan gaan, hebben jullie de trouwkaarten klaar staan. Hier lees je meer over ons proefdrukservice.

Wij kunnen je helpen

Met de volgende service helpen Jo-Anne en het serviceteam jullie graag. We maken kosteloos een ontwerp van een Change the Date kaartje voor jullie. Deze matcht bij de trouwkaarten of Save the Date die jullie al hebben besteld. Ook kunnen we kijken hoe we jullie tegemoet kunnen komen. Hiervoor mag je contact met ons opnemen.

Heb je geen kaartje bij ons ontworpen of besteld, dan kun je natuurlijk gebruik maken van onze collectie Change the Date kaartjes.

Foto boven: Pexels / Min An

Reageren

Gerelateerde artikelen

Feiten en fabels over corona

Voordelen van een intieme bruiloft

Bruiloft uitstellen door de corona

Een nieuwe datum voor je bruiloft