Trouwen in Corona-tijd; wat kan er wèl? « Huwelijk
Large_trouwen_corona_maatregelen_bruiloft

Trouwen in Corona-tijd; wat kan er wèl?

Met wat aanpassingen en creativiteit is trouwen ook nu zeker mogelijk. Daarmee wordt het natuurlijk iets anders dan normaal, maar het aller belangrijkste is uiteindelijk jullie liefde voor elkaar.

Wat kan er wel?

Huwelijksvoltrekkingen op trouwlocaties kunnen in principe doorgaan, met maximaal 30 personen en op 1,5 meter afstand van elkaar. Op mooie buitenlocaties is aan ruimte geen gebrek. Ook je eigen tuin of woning als trouwlocatie is mogelijk. Met de juiste styling creëer je uit het niets een perfect trouwdecor.
Buiten trouwen

Je kunt nu de fotoshoot doen (in vol ornaat natuurlijk), elkaar in select gezelschap het jawoord geven en dit intiem vieren en dan later nog dat spetterend feest geven zoals jullie dat in gedachten hadden! Vind je het erg jammer dat overige vrienden, kennissen en familie niet bij de voltrekking kunnen zijn? Misschien kunnen zij meekijken via een live stream, zodat ze er op die manier toch  een beetje bij zijn.

Het feest

Natuurlijk zijn er minder mogelijkheden op de dag zelf, maar er is goed nieuws; vanaf 1 juni zijn de terrassen met zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden weer open. Feestlocaties mogen dan ook open voor maximaal 30 personen en met behoud van de 1,5 meter afstand-regel. Houd er wel rekening mee dat er dus niet meer dan 30 personen op één locatie mogen zijn. Hier valt dus iedereen onder, inclusief getuigen, fotograaf en horecapersoneel.

Tip! Ben je op zoek naar een gezellig alternatief voor aanrakingen, knuffels en felicitaties?  Met zijn allen feestelijk proosten kan wel degelijk op 1,5 meter afstand.

De toekomst

Als het virus onder controle blijft, zijn er per 1 juli meer mogelijkheden voor mensen die graag willen trouwen. Het maximum aantal bezoekers voor georganiseerde samenkomsten kan dan worden uitgebreid naar 100 personen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto’s: TranStudios via Pexels

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwen_corona_maatregelen_bruiloft

Trouwen in Corona-tijd; wat kan er wèl?

Large_bruiloft_uitstellen

Bruiloft verzet: hoe nu verder?