De leukste zomerse trouwideeën « Huwelijk

De leukste zomerse trouwideeën

Zomerse barbecue

Niets zo gezellig als een heerlijke barbecue met vrienden en familie, terwijl de zon langzaam onder gaat. Muziek erbij, sfeervolle verlichting, een lekker drankje, gelach en geklets. Het ultieme zomergevoel. Buiten spelen geeft datzelfde gevoel. Denk aan een springkussen voor de kinderen en spelen als jeu de boule voor de oudere kinderen en volwassennen.
Springkussen bruiloft
Foto: Oh Belle Fotografie

Bloemetjes in ijsblokjes/ijsjes

Dit is een idee van een tijdje terug, maar helemaal leuk voor op een zomerbruiloft. Maak voor de kinderen op je bruiloft eens waterijsjes met een eetbaar bloemetje erin en voor de volwassenen vrolijke ijsblokjes met diezelfde bloemetjes. Simpel, maar fleurig!

Bohemian wedding

Kort geleden vertelden we al over de Bohemian wedding. Een bruiloft die in al haar eenvoud ontzettend gezellig en intiem is, met als kernwoorden: losjes, puur en natuur. Een high tea of dineren aan lange tafels in een parkachtige omgeving, een weiland of aan het strand (en daarvoor hoef je echt niet naar Ibiza).
Stretchtent huren voor bruiloft
Foto: Malou Slungers Fotografie

Tip! Kies een buitenlocatie met uitwijkmogelijkheden naar binnen (bijv. strandpaviljoen, boerderij, landhuis of partytent). Zo is warm en zonnig weer mooi meegenomen, maar geen must!

Catering op wielen

Hoe leuk en veelzijdig zijn foodtrucks. Allerlei soorten eten en drinken, geserveerd vanuit auto's, busjes, caravans en kraampjes. Helemaal uit te zoeken naar jullie smaak en bruiloftthema.

Ooit bedacht voor mensen die 's avonds weer ver moeten rijden, is de bruiloftafsluiter in de vorm van een broodje, snack of kop koffie met een zoete lekkernij. Nou kan dit in de winter natuurlijk net zo goed, maar die puntzak friet smaakt net iets lekkerder met het zonnetje erbij. Of wat dacht je van ijs of een fleurige cocktail als afsluiter?
Trouwen op het strand
Foto: VoorBeeld Fotografie

Kleur

Bij de zomer past een kleurige jurk nòg beter. Too much voor jou? Overweeg dan eens een kleur-accent, zoals een lint of riempje bij je verder witte of crème-kleurige jurk.

Tip! Tref jij een mooie zomerse dag, geef je gasten dan een goodiebag met bijvoorbeeld zonnebrandcrème, een zonnebril en een flesje water. Verrassend en praktisch!

Door: Rinske van Rootselaar
Foto boven: Marjan Sins Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

De leukste zomerse trouwideeën

DIY-projecten voor een bruiloft met een extra persoonlijke touch

My M&M's als bedankjes

Gerelateerde bedrijven