Schrijf je eigen trouwbelofte « Huwelijk
Large_trouwbelofte_reinedevries

Schrijf je eigen trouwbelofte

Lijkt het schrijven van een trouwbelofte jou moeilijk? Begin gewoon! Pak pen en papier (of een toetsenbord) en stel jezelf de vraag: waarom ga ik binnenkort trouwen?

Toon

Jouw partner weet precies wie jij bent en wat bij jou past. Het is dan ook belangrijk om de trouwbelofte in een stijl te schrijven waar jij je goed bij voelt. Dit kan grappig, serieus, een tikkeltje emotioneel of juist heel losjes zijn. Het gaat erom dat je ervoor bent gaan zitten en het op jouw manier hebt opgeschreven.
Trouwbelofte

Inhoud

De inhoud is persoonlijk, dus houd het ook dichtbij jezelf. Je kunt er herinneringen in ophalen van jullie eerste ontmoeting of een ander speciaal moment. Misschien wil je vertellen wat deze dag en deze persoon voor jou betekenen? Maar dit zijn slechts aanknopingspunten. Niets aan een trouwbelofte staat vast. Tot slot kun je elkaar een belofte doen voor de toekomst.

Vorm

Probeer de aandacht vast te houden door je belofte niet te lang te maken, maar schrijf ook niet een heel kort stukje. Je kunt in verhaalvorm spreken of een gedicht voordragen.

Tip! Oefen je belofte bijvoorbeeld op je getuige. Wil je het echt nog even geheim houden voor iedereen? Lees het dan in ieder geval een paar keer hardop. Pas dan hoor je kleine haperingen of foutjes.

Het grote moment

En dan is het moment daar. Zorg dat je een aantal steekwoorden op papier hebt, keep calm en vergeet niet dat het allemaal goede bekenden zijn die naar jou luisteren. Ben je door de zenuwen prompt iets vergeten? Improviseer! Ga terug naar je gevoel en vertel wat op dat moment bij de situatie past, dan komt je ingestudeerde tekst vanzelf.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Reina de Vries Fotografie

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_rol_van_de_trouwambtenaar_loverules

De rol van de trouwambtenaar

Large_trouwbelofte_reinedevries

Schrijf je eigen trouwbelofte

Large_trouwringen

Dagje trouwringen shoppen

Large_zelfstandigtrouwambtenaar

Kies je eigen trouwambtenaar

Gerelateerde bedrijven