Laatste weken voor de bruiloft-to do's « Huwelijk

Laatste weken voor de bruiloft-to do's

Maak je geen zorgen, er zijn inderdaad nog dingen die moeten gebeuren, maar je hoeft ze echt niet allemaal zelf te doen. Denk aan het bevestigen van datum en tijd bij de band, catering en fotograaf. Een telefoontje is vaak genoeg. Het is vaak alleen voor je eigen gemoedsrust.

Ook het maken van eventuele bedankjes of de laatste decoratie kun je uitbesteden aan bruidsmeisjes, vriendinnen of familie die graag een handje helpen.
Trouwceremonie Wegwijzer

Laatste dingetjes

Een aantal dingen zijn wel echt aan jou. Ga nog even naar de kapper en bezoek de schoonheidsspecialiste. Ook de laatste doorpas van de trouwjurk is belangrijk en vergeet niet om je trouwschoenen goed in te lopen. Zorg daarnaast alvast voor een tas met handige spulletjes als deodorant, parfum, tissues, een tandenborstel, tandpasta en blarenpleisters (emergency kit).

Tip! Lees het boek 'Morgen gaan wij trouwen' met last minute tips voor een perfecte dag.

Documentatie klaarleggen

Ga op zijn laatst twee weken voor de bruiloft in ondertrouw. Leg daarnaast identificatie klaar en voor een eventuele huwelijksreis ook de reispapieren. Gaan jullie meteen na de bruiloft weg, zorg dan dat alles ingepakt is en klaar staat.
Huwelijksreis

Gastencheck

Even een laatste controle: wie komen er en wie neemt wie mee? Dubbel check ook het hotel voor de gasten die van ver komen. Zorg daarnaast dat de route naar jullie locatie duidelijk gecommuniceerd is. Is alles in kaart gebracht? Geef het definitieve aantal gasten dan door in verband met het eten en drinken en zorg dat eventuele allergieën bekend zijn. Plan tot slot de tafelindeling.

Tip! Zorg voor een groot kruis in jullie agenda's, dat staat voor een avond of weekend niets. Even lekker samen eten, een filmpje pakken of misschien wel een weekendje weg. Niets zo fijn rust tussen al het plannen in.

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Hoe voorkom je trouwstress

Gerelateerde bedrijven