Trouwen in het buitenland: 8 tips! « Huwelijk

Trouwen in het buitenland: 8 tips!

1) Vraag toestemming aan het land waar jullie willen trouwen. Dit doet je bij de buitenlandse instantie waar jullie trouwen. Zij kunnen jullie ook vertellen welke papieren er nodig zijn. Bijvoorbeeld een afschrift van de geboorteakte en een verklaring van jullie burgerlijke staat. De ambassade van jullie ‘trouwland’ kan jullie hierbij ook helpen.

2) Ken de regels en gewoontes en houd je eraan om problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld om vaccinaties, een reisverzekering en een visum. Vergeet ook vooral je (geldige!) paspoort niet en zoek uit hoeveel getuigen je nodig hebt in het betreffende land.

3) Ga kort voor de bruiloft nog eens naar jullie locatie toe. Voldoet het aan de verwachtingen? Is het als in je herinneringen? Dingen kunnen er op de foto heel anders uitzien dan in het echt, dus boek zeker niet alles online en zorg voor persoonlijk contact.

4) Informeer van te voren naar eventuele verbouwingen/feestdagen op jullie bruiloftsdatum. Niets zo vervelend als onverwachts lawaai of uitbundige festiviteiten die jullie dag in de war schoppen.

5) Ook kun je in 'jullie land' een weddingplanner in de arm nemen, die alle papieren regelt en contacten legt met leveranciers. Dit scheelt je een hoop werk, omdat je in het buitenland zelf niet weet welke bedrijven betrouwbaar zijn en goed werk leveren.

6) Verdiep je in het klimaat. Wanneer stormt het vaak en wat is het regenseizoen? Laat dit meewegen met het bepalen van jullie trouwdatum.

7) Houd rekening met je gasten. Denk aan tickets en hotels en de kosten daarvan, maar ook aan het vervoer naar jullie trouwlocatie toe.

8) Informeer ruim van te voren welke gasten wel en welke niet mee kunnen naar een eventuele buitenlandse bruiloft, zodat geen van jullie dierbaren deze grote dag hoeft te missen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: weddingsitalyblog.blogspot.nl

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Gerelateerde bedrijven