Een zomers bruidsboeket « Huwelijk

Een zomers bruidsboeket

Nu we de zon meer gaan zien, is het weer tijd voor kleur in het bruidsboeket voor een echt zomergevoel. Al is het geen must natuurlijk, want de mogelijkheden met zomerbloemen zijn eindeloos. Ook een boeket met kleine witte bloemetjes kan prachtig en zomers zijn.

Soorten bloemen

In dit jaargetijde kun je veel kanten op met je boeket. Denk aan exotische bloemen, een kleurig pallet aan bloemen of een losjes veldboeket. Maak het in ieder geval niet té bont, want het moet niet vloeken bij de rest. Probeer het boeket qua kleuren af te stemmen op de tinten die jij en je aanstaande dragen. Verder kun je één hoofdkleur kiezen voor de decoratie en die dus ook terug laten komen in de bloemen op tafel.

Voorbeelden van echte zomerbloemen zijn dahlia's, (pioen)rozen, lelies of hortensia's en vergeet natuurlijk de zonnebloem niet. Laat je wel adviseren door een goede bloemist voor de laatste mode op dit gebied. Er is namelijk ontzettend veel keuze in zomerbloemen en bloemschikken is moeilijker dan je misschien denkt. Een professional maakt nou eenmaal de mooiste combinaties.

Anders dan anders

Een leuk en zomers alternatief voor bloemen is een boeket met schelpen, bijvoorbeeld bij een strandbruiloft. Of combineer een mooi boeket bloemen met kleine vlindertjes, die het geheel nog een extra zomers tintje geven. Daarnaast kun je in plaats van een boeket, ook een bloemenarmband dragen.

Tip! Bestel een extra boeket(je) om te gooien, zodat je jouw eigen bos kunt bewaren om bijvoorbeeld te laten drogen. Volgens de traditie zal de gene die het boeket vangt als eerst volgende trouwen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Dineke Bode Fotografie
Foto’s onder: Love & Tenderness Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

Tasje van bloemen

Bloemenmeisjes

Rozen maken jouw trouwdag compleet!

Gerelateerde bedrijven