Kinderen voorbereiden op jullie bruiloft « Huwelijk
Large_bruidskinderen_agibodewes

Kinderen voorbereiden op jullie bruiloft

Trouwen is iets moois, iets positiefs. Veel kinderen zien dit al zo. Een groot feest, een prinsessenjurk of stoer kostuumpje (net als pap) en natuurlijk lekker eten. Een speciale dag omdat je voor altijd samen wilt blijven.
Kinderen op jullie trouwdag

Wat is trouwen?

Het is wel belangrijk dat je op tijd laat weten dat jullie gaan trouwen. Deze uitleg kan door middel van een rollenspel, een film of boek waarin mensen trouwen (bijvoorbeeld een sprookje) of simpelweg een uitleg van wat trouwen is.

Wees daarin niet te langdradig en verwacht ook niet teveel. Terwijl jij dit misschien ziet als een heel bijzonder moment, kan een kind met een simpel “oké” gewoon weer gaan spelen. Geen zorgen, vaak komen de vragen later of wordt er tijdens vadertje en moedertje opeens getrouwd.

Tip: Een leuke manier om jullie kinderen voor te bereiden op de trouwdag, is ze voor te lezen uit 'Muis gaat naar een bruiloft'.

Neem de tijd om vragen te beantwoorden en te luisteren naar de mening van je kind. Zo kan een kind de grote dag ook als erg spannend ervaren. Aan de hand daarvan kun je ook beslissingen nemen over het al dan niet geven van taken tijdens de bruiloft. Hoe geweldig het ook klinkt, niet iedereen is graag bloemenmeisje of ringendrager en dat is prima.
Kinderen op jullie bruiloft

Wat gaan we doen?

De voorbereiding is ook nu het halve werk. Kleding of versiering uitzoeken, een datum prikken of bezigheden zoeken voor de aanwezige kinderen, stel voor om het samen te doen.

Loop ook vooral samen de dag door van te voren. Bij kleintjes kun je dit doen door middel van een boekje, waarin je de dag uittekent per moment. Laat je kinderen de kleurplaten inkleuren en benoem nog eens per plaatje wanneer ze bijvoorbeeld stil moeten zitten en waar ze juist lekker mogen dansen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Agi Bodewes Fotografie

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_bruidsmeisjes_jurken_irenehilhorstfotografie

Wat dragen je bruidsmeisjes?

Large_sieraden_bruidsmeisje_moeder_kaya-sieraden

Bruidssieraden voor moeder & dochter

Large_bruidsmeisje_sieraden

De perfecte sieraden voor bruidsmeisjes!

Large_bruidskinderen_agibodewes

Kinderen voorbereiden op jullie bruiloft

Gerelateerde bedrijven