Accessoires voor de bruidegom: Manchetknopen « Huwelijk

Accessoires voor de bruidegom: Manchetknopen

Het zijn niet enkel de riem, stropdas of vlinderdas en schoenen die de man maken, maar ook de manchetknopen, zakdoek, dasspeld en zonnebril. Laten we het even over de manchetknopen hebben.

Manchetknopen zijn accessoires die je waarschijnlijk niet vaak (of nooit) draagt tijdens het dagelijks leven. Het zijn dan ook items die zich meer lenen tot speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, bedrijfsfeestje of ceremonie. Ze worden ook wel vaak gedragen door managers en bedrijfsleiders.

Manchetknopen dragen

Manchetknopen worden gedragen in een hemd dat geen knopen aan de mouwen heeft, maar gaatjes aan de manchetten waardoor je de manchetknopen aanbrengt. Zulke hemden worden ook wel manchethemden genoemd. Manchetknopen worden al sinds de 18e eeuw gebruikt om wat meer cachet en individuele stijl aan een overhemd te geven.

De juiste manchetknopen kiezen

Het soort manchetknopen dat je draag hangt af van de gelegenheid, de kleding waarbij je ze draagt en je persoonlijke smaak. Ze komen in heel wat verschillende stijlen en kleuren zoals je hieronder kan zien.

Voor een bruidegom worden vaker de iets klassiekere manchetknopen gekozen. Dit wil echter niet zeggen dat je geen speelsere knopen kan kiezen indien jij dit beter bij je persoonlijkheid en outfit vindt passen. Uiteindelijk moet jij tevreden zijn over je look.

Sommige manchetknopen zijn ook langer dan andere. Hoe korter de manchetknoop, hoe strakker het hemd rond je pols zit. Welke lengte je kiest is afhankelijk van de grootte van je polsen en persoonlijke stijl. Heb je het graag strak zitten, dan neem je knopen die wat korter zijn, heb je een grote pols of heb je het liever los zitten, dan kan je best een langere manchetknoop uitkiezen.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven