Stylingtips voor een droombruiloft « Huwelijk

Stylingtips voor een droombruiloft

Niet alle bruidsparen denken direct aan de styling van hun grote dag. Maar de juiste details bij de juiste locatie maken jullie totaalplaatje helemaal af! Benieuwd hoe je de styling van je dromen voor elkaar krijgt? Wij geven je de tips & tricks voor het bereiken van jullie droombruiloft!
Styling bruiloft
Foto: In Style Styling & Decoraties

Maak een moodboard

De meeste bruidsparen zijn bekend met Pinterest, maar niet alle bruidsparen durven dit mee te nemen naar gesprekken. Maar wist je dat een moodboard de stylisten juist ontzettend op weg helpt?

Natuurlijk zijn de meeste Pinterest plaatjes wat overdreven: vaak komen ze uit Amerika en is het budget vele malen hoger dan voor de meeste mensen haalbaar is. Gelukkig hoeft een styling helemaal niet zo duur te zijn: als stylisten houden wij altijd goed jullie budget in de gaten. Aan de hand van het moodboard en uiteraard in goed overleg met jullie, proberen we de stijl die jullie in gedachten hebben zo goed mogelijk neer te zetten.
Styling bruiloft
Foto's: Tovergoud

Zo helpt een moodboard niet alleen jullie eigen stijl te bepalen, het helpt de stylisten ook nog eens een goed beeld te krijgen wat jullie mooi vinden.

Bedenk een thema of kleur

Veel mensen die bij ons op gesprek komen, krijgen het warm van het woord “thema”. Je gaat je gasten toch niet vragen in cowboykostuum te komen? Als een cowboythema wel is wat jullie in gedachten hebben voor jullie bruiloft: perfect! Gelukkig bedoelen wij met een thema juist iets veel rustigers. Had je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een rustiek thema? Of misschien juist een industriëler thema? Misschien vindt je het moeilijk een naam te hangen aan jullie bruiloft, maar een thema maakt het plaatje in jullie hoofd al een stuk duidelijker voor de stylisten.

Wil je toch geen naam aan jullie bruiloft hangen, maar heb je wel een bepaalde voorkeur voor kleuren? Ook hier kunnen de stylisten al snel mee vooruit! Aan de hand van het kleurenpalet kun je samen met de stylisten al een hoop decoraties uitkiezen. En zo wordt het stylen van jullie bruiloft ineens een stuk makkelijker!
Bruiloft styling
Foto: Stijn Rompa

Kies een budget

Misschien wel het allerbelangrijkste van de styling: zorg dat je van tevoren weet wat je ongeveer uit wilt geven. Met een budget van €5000 kun je natuurlijk meer kanten op dan een budget van €500. Daarbij kun je de styling natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Gelukkig hebben we bij In Style Styling & Decoraties voor ieder budget mooie mogelijkheden.

Daarnaast kun je ook flink besparen op simpele dingen. Wil je bijvoorbeeld alleen de spullen huren en zelf een mooi plekje geven op je bruiloft? Dat kan! Niet alleen is het leuk om zo een stuk meer betrokken te zijn bij je grote dag, maar bespaar je ook nog eens flink op de kosten.
Styling bruiloft
Foto: Tovergoud

Kom op gesprek!

Sommige bruidsparen hebben al ruim van tevoren in gedachten welke decoraties ze graag willen hebben op hun trouwdag. Natuurlijk is dit niet voor iedereen het geval, en dat is helemaal niet zo gek! Wij hebben regelmatig gesprekken met bruidsparen die nog geen idee hebben van welke decoraties zij graag terugzien op hun bruiloft. In een vrijblijvend gesprek in onze showroom helpen we ieder bruidspaar graag met het creëren van hun droombruiloft. Niet alleen kunnen we zo goed met jullie overleggen wat jullie zoeken, jullie kunnen ook nog eens alle decoraties in het echt bewonderen!

Al met al draait ook de styling van een bruiloft dus vooral om de voorbereiding. Gelukkig hoef je deze voorbereiding niet helemaal zelf te doen: onze stylisten staan altijd voor je klaar om je bij te staan waar je dat nodig hebt!

Anouk Lisman
Anouk Lisman, In Style Styling & Decoraties

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stylingtips voor een droombruiloft

Specialisten in weddingstyling

In de Zevende Hemel…

Decoratietips voor najaarsbruiloft