5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit « Huwelijk

5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit

Wij geven je tips hoe je zelf een mooie, feestelijk outfit kunt samenstellen die ook nog eens comfortabel zit. 
Zwangerschapsjurk trouwen

Schoenen die lekker zitten

Een feestelijke zwangerschapsoutfit is leuk, maar je houdt een feest echt niet lang vol als je met een dikke buik op pumps gaat lopen. Schaf daarom een paar eenvoudige schoenen aan die lekker zitten en je gezwollen voeten de ruimte geven, bijvoorbeeld leren ballerina's. Kies een schoen die gemakkelijk te combineren is met zo ongeveer elke outfit. Zo heb je er op de bruiloft wat aan, maar daarna ook. Misschien staat een paar glimmende pumps beter bij je feestkleding, maar deze schoenen kunnen ook prima en je zal veel meer van het feest kunnen genieten.

Eén statement item

Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk en kies 1 statement item waar je de rest van je outfit op aanpast. Bijvoorbeeld een jurk met wat bling-bling of een positiejumpsuit in een felle kleur. Dit combineer je dan met een jasje en wat subtiele accessoires. Andersom kan uiteraard ook. Bijvoorbeeld een eenvoudige zwarte jurk die combineert met opvallende accessoires, zoals een mooie sjaal of grote oorbellen.
Trouwen zwanger

Aandacht voor je buik

Jouw zwangere buik: daar mag je trots op zijn en die mag best opvallen! Wat erg mooi is, is een eenvoudige, glanzende de jurk in een effen kleur of met een subtiele print of reliëf en dan een satijnen band eromheen strikken. Kies voor een bijpassende kleur en laat de band over de bovenrand van je buik lopen: super mooi! 

Lang of kort?

Ook als je zwanger bent kunnen zowel lange als korte jurken prachtig staan. Erg mooi is bijvoorbeeld een jurk met een eenvoudig, kanten lijfje en daar een lang, uitwaaierend rokdeel onder in een zacht glanzende stof in dezelfde kleur. Ook nu is een band, zoals genoemd bij punt 3 de finishing touch. Kies je voor een korte, rechte jurk, dan is een lange blazer of blousejasje er prachtig bij. Bij een korte jurk met wijd rokdeel staat ook een bolero erg vrolijk en feestelijk, zeker wanneer je voor een model gaat dat is uitgevoerd in een dunne, soepele stof.
Zwanger trouwjurk bruiloft

Decolleté

Een van de voordelen als je hoog zwanger bent, is dat je borsten ook voller zijn geworden. Een jurk of topje met een fraaie decolleté kun je dan ook prima hebben. Nog een extra tip: is je melkproductie al op gang gekomen? Dan kan het zijn dat je soms ‘lekt'. Vergeet dus niet om pads in je bh te stoppen om een gênante situatie te voorkomen.

Met bovenstaande tips lukt het je zeker om een mooie, fijne feestoutfit samen te stellen. Zorg dat je een comfortabel plekje vindt op het feest, vergeet niet om voldoende water te drinken en geniet!

Reageren

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit

10 tips om van trouwen tijdens je zwangerschap een succes te maken

Opslag is de oplossing voor wie in het huwelijksbootje stapt

Trouwen en zwanger zijn