10 tips om van trouwen tijdens je zwangerschap een succes te maken « Huwelijk

10 tips om van trouwen tijdens je zwangerschap een succes te maken

1. Begin op tijd met plannen

Een zwangerschap op zich brengt al veel drukte met zich mee. Je hoofd zit waarschijnlijk vol met mogelijke kinderwagens, wiegjes, meisjesnamen en jongensnamen. Wanneer je trouwt tijdens je zwangerschap, zorgt dit voor extra geregel. Begin dus zo snel mogelijk met plannen, zodat je er rustig de tijd voor kan nemen.

2. Wees niet bescheiden bij het vragen om hulp

Het plannen van een bruiloft kan voor extra stress zorgen, bovenop de vermoeidheid van de zwangerschap. Een ceremoniemeester kan werk uit handen nemen en als aanspreekpunt fungeren. Ook je vrienden en familie willen je vast helpen om van je trouwdag een prachtig feest te maken.

3. Kies een geschikte datum

Over het algemeen is het tweede trimester het meest geschikt om je bruiloft in te plannen. Je voelt je dan waarschijnlijk het fitst. Ook is het goed om na te denken over de juiste maand. In de zomermaanden kan het erg warm zijn, wat tijdens je zwangerschap niet ideaal is.
Zwanger trouwen
Foto: Pexels.com / Kaboompics 

4. Zoek een passende locatie uit

Je bent tijdens je bruiloft al de hele dag up and running, dus het is wel zo fijn als je comfortabel kan zitten en niet veel trappen hoeft te lopen. Ook wel fijn: een kamer waar je je even terug kan trekken als je toe bent aan een powernap.

5. Laat je goed adviseren over je jurk en lingerie

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam flink. Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft. En wist je dat er veel meer mogelijk is dan oma-onderbroeken en praktische zwangerschapsbh’s? Koop je lingerie zo laat mogelijk, zodat je lichaam niet veel meer zal veranderen.

6. Kies schoenen waarop je het kan volhouden

Zwanger en de hele dag op hakken? Daar wordt waarschijnlijk niemand blij van. Kies dus liever voor platte schoenen, of neem een extra paar schoenen mee en wissel ze af.
Zwanger trouwen
Foto: Pexels.com / Agung Pandit Wiguna

7. Maak het menu zwangerschapsproof

Nu er een kleintje in je groeit, zijn er wat dingen die je beter links kan laten liggen. Alcohol bijvoorbeeld, en rauw vlees. Zorg ervoor dat het menu zwangerschapsproof is, zodat jij zorgeloos kan meegenieten.

8. Ga voor een realistische dagindeling

Je kan je bruiloft zo vol plannen als je zelf wil, van een kappersbezoek om 06.00 ’s ochtends tot een volle dansvloer om 02.00 ‘s nachts. Of je dat zelf volhoudt, is een andere vraag. Wees dus lief voor jezelf en plan de dag niet te vol.

9. Denk na over de babymoon

Pak je na de bruiloft je koffers in om met je partner te genieten van een welverdiende vakantie? Houd er dan rekening mee dat je vaak niet meer mag vliegen in het laatste trimester. Ook kan je landen waar je inentingen nodig hebt beter vermijden.

10. Geniet!

Een bruiloft organiseren kan behoorlijk wat stress opleveren. Toch is het juist ook belangrijk om te genieten van het wonder dat in je groeit. Neem dus goed je rust en probeer je niet te druk te maken. Voorpret is er om van te genieten!

Foto boven: Pexels.com/ Alicia Zinn  

Reageren

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit

10 tips om van trouwen tijdens je zwangerschap een succes te maken

Opslag is de oplossing voor wie in het huwelijksbootje stapt

Trouwen en zwanger zijn