Een twee- of driedelig trouwpak « Huwelijk

Een twee- of driedelig trouwpak

Tweedelig trouwpak

Een tweedelig trouwpak bestaat uit een pantalon en een jasje. Dit pak wordt vaak geassocieerd met een ietwat informele huwelijksdag. Door middel van de stof en kleur van het pak onderscheid jij je. Wat betreft schoenen kun je voor een klassieke schoen gaan, zoals een leren loafer of veterschoen. Liever een meer sportieve uitstraling? Kies dan voor een nette sneaker, ook dit is tegenwoordig helemaal geoorloofd onder een trouwpak.

Accessoires bij een tweedelig trouwpak

Door het toevoegen van accessoires, maak je het trouwpak extra feestelijk. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren van het thema van de bruiloft terug te laten komen in de stropdas of bow tie. Daarnaast kan jij je onderscheiden door mooie manchetknopen te dragen. Bovendien kan een pochet een elegante toevoeging zijn aan een tweedelig trouwpak. Kies hierbij wel voor een kleur die past bij de das of strik die je draagt.Michael en Giso trouwpak

Driedelig trouwpak

Als je voor een klassieke uitstraling gaat, dan is een driedelig trouwpak een goede optie. Een driedelig trouwpak is een tweedelig pak met daaronder een vest, ook wel gilet genoemd. Met een driedelig trouwpak kan je verschillende looks creëren: klassiek, modern klassiek of sprezzatura. Bij de klassieke uitstraling draag je het gehele pak ton-sur-ton, oftewel toon op toon. Je wijkt hierbij niet af van de kleurtoon die je gekozen hebt, waardoor er een rustig geheel ontstaat.

Modern driedelig trouwpak

Mag het iets minder klassiek? Kies er dan voor om het vest een moderne twist te geven, bijvoorbeeld door een patroon toe te voegen. Zo ontstaat er een speelse look. Zorg ervoor dat je altijd een tint van het trouwpak terug laat komen in het patroon, zodat alle items mooi bij elkaar aansluiten. Een veel gekozen optie is om het vest uit te voeren in een andere stof met een patroon erin verwerkt. Hierdoor ontstaat er iets meer diepte in de stof. Het geeft ook een mooie look wanneer je het pak zonder jasje draagt.Trouwpak op maat Michael & Giso

Sprezzatura

Sprezzatura is een Italiaans begrip dat staat voor moeiteloze gratie. Hiermee wordt bedoeld dat de outfit er niet al te gestileerd uitziet. Het is een nonchalante outfit, die wel de aandacht trekt en qua kleur samenstelling precies goed uitpakt. Denk bijvoorbeeld aan een bruine pantalon met een witte pinstripe, gecombineerd met een geruite vest en effen jasje in dezelfde kleuren.

Hoe maak je een keuze?

Het belangrijkste is dat je iets kiest waar jij je comfortabel bij voelt. Hier is wel een belangrijke kanttekening bij te maken, want het is je huwelijksdag. Je aanstaande pakt uit met een bijzondere outfit, alle gasten trekken hun mooiste kleren aan, dus jij kunt hier niet aan onderdoen. Vind je het lastig om zelf een keuze te maken, laat het dan over aan een tailor. Door hun ervaring weet je zeker dat er een outfit wordt samengesteld die zowel bij jou, als jullie huwelijksdag past.

Wil jij meer informatie over twee- of driedelige trouwpakken? Plan dan een afspraak in bij de tailors van Michael & Giso, zij geven je graag persoonlijk advies.

Fotocredits:

Sonja Koning, Liselore Stap en Eline Nijburg

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven