Drie outfit do’s en dont's op dé grote dag « Huwelijk

Drie outfit do’s en dont's op dé grote dag

Geen paniek! Met deze drie outfit do’s en don’ts zijn jullie het stralende middelpunt op dé grote dag.

Een man zonder vrouw, een hemd zonder mouw

Het begint allemaal met het kiezen van de stijl. De eerste en belangrijkste regel is dan ook: de bruid bepaalt. Het is natuurlijk belangrijk dan jullie matchen qua kleding. Draagt de bruid een klassieke jurk, dan draagt de bruidegom een klassiek pak. Is zij meer een vintage type, dan geldt dezelfde stijlregel voor de aanstaande echtgenoot. De kleur van de trouwjurk komt vaak terug in het overhemd van de man.

Het trouwkostuum, hoe heurt het eigenlijk?

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel verschillende pakken. Het is het makkelijkst om eerst te bepalen welke pasvorm het beste zit. Ga je voor een jacquet, een rokkostuum, smoking of voor een klassiek pak? De keuze hangt ook af van de trouwjurk van de aanstaande echtgenote.

Het overhemd wordt vaak aangepast op de kleur van de bruidsjurk, met de stropdas en andere accessoires kun je creatief zijn! Wil je niet 100 procent op elkaar afgestemd voor het altaar staan, ga dan voor een felle kleur of een kek printje.

Hoe je het colbert draagt hangt af van de knopen. Bij twee of meer knopen hoeft alleen de bovenste dicht. Draag je als bruidegom een jasje met een enkele knoop, dan mag je zelf bepalen of je hem open of dicht draagt.

Tip: Wees uniek en kies voor een trouwpak op maat.

All about the shoes?

Als het over schoenen gaat leggen we vaak automatisch een linkje met damesmode. Natuurlijk is het als bruid belangrijk om je schoenen af te stemmen op de trouwjurk, zuurstokroze ballerina’s onder een hagelwit ensemble zijn natuurlijk een dikke fashion fail. En de hele dag op killer heels rondlopen is ook niet aan te raden.

Tip: hou het simpel met pasteltinten en hooguit een kleine decoratie op de hak. De trouwjurk moet de eyecatcher zijn, té opvallende schoenen leiden af.

Heren kunnen wat schoeisel betreft wel uitpakken op de grote dag. Hou het wel bij één opvallend item. Draag dus geen paarse stropdas én paarse schoenen, maar maak een keuze. Steeds meer aanstaande echtgenoten geven hun trouwkostuum een persoonlijke touch met deze trend.

Nog een paar laatste tips

Verpest je outfit niet met een corsage. Dit kan een hele onhandige accessoire zijn als hij met een speldje moet worden bevestigd aan je dure overhemd of een enorme vlek opleveren omdat hij afgeeft!

Sla ook niet vlak voor je trouwdatum aan het experimenteren met beautybehandelingen of je kapsel en vermijd de zonnestudio!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven