Het genot van Zeeland « Huwelijk

Het genot van Zeeland

De provincie Zeeland staat bekend om haar prachtige kustlijn waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een perfecte vakantie! Zoals veel zonuren, meer dan in de rest van Nedelrand! Enige nadeel; de tijd gaat er veel te snel voorbij. Desalniettemin is het wel iets prachtigs om naar uit te mogen kijken als je er een heerlijke vakantie gepland hebt staan. Maar wat is nu het leuke van Zeeland?
Trouwen op het strand van Zeeland

Het heeft naast de prachtige stranden nog veel meer te bieden. Denk aan alle leuke pittoreske dorpjes, kleine steden en het idyllische uitzicht door de duinen op de kust. En wist je dat bijna 20 dorpjes in Zeeland een beschermd stads- en dorpsgezicht. Denk aan de steden Vlissingen, Middelburg, Zierikzee, maar ook de toeristische dorpjes als Veere, Domburg en Sluis. Jaarlijks is het een strijdt om wie het mooiste vakantiehuis in Zeeland krijgt.

Middel(eeuwen)burg

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Deze stad heeft veel te bieden als het gaat om cultuur en historie. Middelburg speelde in het verleden een grote rol in de glorietijden van Nederland, de Gouden Eeuw. Dit kun je bijvoorbeeld herkennen aan de prachtige statige herenhuizen en grote pakhuizen. Alles bij elkaar op, telt de stad bijna 1200 monumentale panden. Als je door de smalle steegjes en de kasseien loopt, heb je het gevoel soms nog een beetje in de tijd van de Gouden Eeuw te zijn. Wat je zeker doen moet, wil je de stad beter leren kennen, adviseren we jullie om een stadswandeling te doen onder begeleiding van een gids. Zo ontdek je de mooiste plekken van de stad, zoals de 90 meter hoge kerk Lange Jan waar je een spetterend en fantastisch uitzicht over de stad zelf. Natuurlijk sluit je de dag af met een heerlijke kouwe gouwe en een borrelgarnituur erbij. Vakantie!
Trouwen in Middelburg

Romantisch Domburg of Cadzand-Bad

Waarom we de stad Domburg en het dorp Cadzand-Bad noemen? Om precies te zijn is dat vanwege de titel die deze plaatsen mogen dragen; Heilzame Badplaats. Zij zijn de enige twee plaatsen in Nederland die aan de kwaliteitsnormen doen van het Europäischen Heilbädenverband voor Thalassotherapie. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Het predicaat “heilzaam” krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van zeewater, het klimaat, en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. Beide steden hebben een jarenlange kuurtraditie. Zelfs zover dat er in Domburg resten gevonden zijn van een badhuis uit de Romeinse tijd. Nu staat er een moderne Spa, Spa Domburg, voor een heerlijke verwennerij!

Het Scheveningen van Zeeland

Vlissingen, het Scheveningen van Zeeland, vanwege de grote boulevard aan de Westerschelde. Deze boulevard is misschien wel de grootste boulevard grenzend aan de zee. Met een prachtig uitzicht op de zee zie je schepen binnen- en uitvaren. Geniet heerlijk van de vele aanwezige terrasjes en geniet van uw panorama uitzicht.
Trouwen in Vlissingen

Als je toch in Vlissingen bent, is een bezoek aan het centrum ook leuk! Want die ligt namelijk achter de boulevard. Een gezellig centrum tijdens de zomermaanden. Bent u met kinderen? Dan kan een dagje Nollestrand niet ontbreken of het piratenpark en zeeaquarium Het Arsenaal bezoeken.

Zomervakantie doorbrengen in Zeeland?

Naast alle leuke steden en dorpjes, geschiedenis en cultuur is er natuurlijk nog veel meer te beleven! Je hoeft absoluut niet stil te zitten, want voor watersporters is dit het walhalla voor waterskiën, surfen, vliegeren en veel meer waterpret. Maar ook voor de wandelaars en fietsers onder ons die graag de natuur in willen duiken zit je hier goed. Maak een heerlijke fietstocht langs de zee, door de duinen of volg een van de vele fietsknooppunten. De provincie heeft 5-sterren gekregen voor het goed onderhouden en gelegde fietspadennetwerk. Liever een paar daagjes vakantie in Zeeland doorbrengen? Kijk eens op heerlijkehuisjes.nl voor een groot aanbod van vakantiehuizen in de provincie. Hier vind je zeker jouw gewenste huisje!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Maak een verre huwelijksreis om nooit te vergeten…

Op huwelijksreis naar Malta

5x inspiratie voor een perfect huwelijksaanzoek

Gerelateerde bedrijven