Huwelijksreis naar Cuba « Huwelijk
Large_huwelijksreis_cuba

Huwelijksreis naar Cuba

In Cuba kunnen kersverse koppels na de bruiloft ontspannen op witte zandstranden, de levendige lokale cultuur ervaren of een bezoek brengen aan een van de Werelderfgoederen. Een bezoek aan de hoofdstad Havana is natuurlijk een must, maar er zijn nog vele andere locaties die perfect zijn voor een huwelijksreis.
Huwelijksreis naar Cuba

Havana

Havana is uniek en spreekt enorm tot de verbeelding. Bezoek deze stad en je kunt de geschiedenis voor je zien liggen, in de ontelbare verschillende bouwstijlen en het ietwat krakkemikkige maar betoverende uiterlijk van de gebouwen. Je vindt hier Art-Deco theaters en Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig op iedere straathoek. De Cubanen zijn laidback en gastvrij, dus je zult je er al gauw thuis voelen. Het is een aanrader om, in plaats van in luxe resorts, in Havana in een “casa particular” (typisch Cubaanse B&B) te verblijven. Voor de koppels met soepele heupen mag een salsa les, onder het genot van een mojito, daiquiri of Cuba Libre, niet ontbreken.

Pinar del Río en Artemisa

Als het lawaai en de drukte van Havana een beetje te veel wordt, is het een goed idee om wat tijd te spenderen in Pinar del Río en Artemisa. Deze provincies liggen vrij dicht bij de hoofdstad, maar ze hebben een heel andere sfeer. Hier kun je ontsnappen aan het snelle tempo van het leven en genieten van de natuurlijke schoonheid van bezienswaardigheden zoals het Cordillera de Guaniguanico gebergte.
Huwelijksreis naar Cuba

Varadero

De overgrote meerderheid van Cuba’s badplaatsen ligt langs de noordkust, die ten oosten van Havana loopt, helemaal tot aan Guardalavaca. Varadero is de perfecte bestemming voor zonaanbidders. Hier liggen de mooiste witte zandstranden en het is de thuisbasis van een groeiend aanbod aan luxe hotels. Varadero kent geen bruisend nachtleven, maar is de ideale locatie voor romantische strandwandelingen. Daarnaast is in dit betaalbare huwelijksoord genoeg te doen op het gebied van strand- en watersportactiviteiten.

Cienfuegos en Villa Clara

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cienfuegos en Villa Clara. Deze kleinschalige steden hebben meerdere theaters en sfeervolle cafés waar je samen een romantische tijd door kunt brengen. En zijn ook enkele pittoreske stranden in de omgeving en adembenemende landschappen, zoals het Sierra del Escambray gebergte.
Huwelijksreis naar Cuba

Huwelijksreis naar Cuba voorbereiden en het visum aanvragen

Beschouw het als een deel van de charme van Cuba; het organiseren van een huwelijksreis hiernaartoe kan wat lastiger zijn dan voor andere bestemmingen. Enige flexibiliteit is geboden. Niet alles werkt altijd even betrouwbaar in Cuba. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, calculeer dan wat extra tijd in; auto’s en bussen vertonen regelmatig gebreken, reisschema’s veranderen, enzovoorts. Het is verstandig om vooruit te plannen. In Cuba is niet overal internet en telefoons werken niet altijd, dus zorg ervoor dat al je reserveringen gemaakt zijn voordat je op huwelijksreis gaat.

Bij het voorbereiden van een huwelijksreis naar Cuba hoort ook het aanvragen van het visum Cuba. Om het visum Cuba te mogen gebruiken, moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Ten eerste mag men niet langer dan 30 dagen in Cuba verblijven. Het is wel mogelijk om het visum ter plaatse te verlengen, voor een verblijf van maximum 60 dagen in totaal. Verder moet het paspoort nog tenminste 7 maanden geldig zijn op de dag van aankomst in Cuba.

Dit visum kan bij de ambassade van Cuba aangevraagd worden, maar het is veel gemakkelijker om dit online te regelen. Het visum Cuba is een papieren document. Als je het visum ontvangt, moet je de de visumkaart voor Cuba zelf invullen. Deze gegevens dienen zowel op het rechter- als op de linkerdeel geschreven te worden. Het rechterdeel overhandig je bij aankomst en het linkerdeel bij vertrek. Omdat het niet noodzakelijk is om de aankomstdatum op de visumkaart te schrijven, kan het visum Cuba al meteen aangevraagd worden als de bruiloft gepland is.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_huwelijksreis_cuba

Huwelijksreis naar Cuba

Large_huwelijksreizen_amsterdam

Karin’s Choice – Honeymoon Hotspots: van romantische boutique hotels tot exotische luxe villa’s

Large_trouweninfrankrijk

Een vliegende start vanaf Schiphol

Large_huwelijksreis_lapland_noorwegen

Op huwelijksreis naar Lapland en Noord-Noorwegen

Gerelateerde bedrijven