Dresscodes en wat ze betekenen « Huwelijk
Large_dresscode_bruiloft_defotomeneer

Dresscodes en wat ze betekenen

Compleet overdressed op een bruiloft verschijnen of juist gasten in spijkerbroek, terwijl het bruidspaar een heel ander beeld voor ogen had, dat is gewoon een beetje jammer. Een dresscode kan dat voorkomen en duidelijkheid scheppen voor de bruiloftsgasten.

Black tie

Bij de dresscode 'Black tie' wordt verwacht dat de heren in een zwarte smoking verschijnen. Dames hebben iets meer vrijheid, maar kunnen het beste gaan voor een nette, lange jurk. 'Black tie' is een vrij formele dresscode waarbij verzorging erg belangrijk is en drukke patronen of felle kleuren minder geschikt zijn.

Summer chic

De naam zegt het al, een bruiloft met de dresscode 'summer chic' vraagt om een nette zomeroutfit. Daarin zijn zomerse kleuren, stoffen en accessoires (een zonnebril of hoed) toegestaan voor de dames. Heren dragen vaak een licht pak, soms ook van katoen of linnen. De dresscode 'summer chic' is vrij informeel.
Dresscode voor zomerse bruiloft
Foto: What a Glorious Feeling

Cocktail

Deze dresscode is juist wat specifieker voor de dames: een cocktailjurk. Deze valt ongeveer op de knie. De heren zijn wat vrijer in hun kledingkeuze. De kleur van het pak is in principe aan jezelf en als je de strik of stropdas weg wilt laten, dan kan dat. De dresscode 'cocktail' is minder formeel en je kunt dus meer uitpakken qua kleding en make-up. Wel is het handig om met deze dresscode even te checken hoe informeel het bruidspaar het wil hebben. Dat kan namelijk nogal variëren.

Tip! Heb je echt geen idee waar het bruidspaar heen wil met de dresscode, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de ceremoniemeester.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: De FotoMeneer 

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_dresscode_bruiloft_defotomeneer

Dresscodes en wat ze betekenen

Large_bruiloft_zomer_kleding_dresscode

Wat draag je als gast op een zomerbruiloft?

Large_trouwpak_bruidegom_stijlmeester_groningen

Bruidegom, heb jij wel het juiste pak aan?

Large_dresscode_gasten_bruiloft

5 tips om op een stijlvolle manier als gast een bruiloft te bezoeken

Gerelateerde bedrijven