Wat trek je als gast aan naar een bruiloft? « Huwelijk

Wat trek je als gast aan naar een bruiloft?

Dat ligt aan verschillende dingen. Zo kan het feestelijke echtpaar bijvoorbeeld een dresscode hebben. Ook ligt het er aan waar de bruiloft gehouden wordt en wat de weersomstandigheden zijn. Personal shopper Suzi Vasques Dias heeft hieronder de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

Pas je outfit aan op het weer

Een aspect waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een goede look voor een bruiloft is het weer. Wordt het feest gehouden in de lente? Kies dan voor een vrolijk, maar simpel design. Speel vooral met kleurtjes, mocht het bruidspaar geen kleur als thema hebben. Dit geldt ook voor een bruiloft in de zomer. Kies voor frisse kleuren en prints zoals bloemetjes of stipjes. Trek iets aan waar je je lekker in voelt, zodat je comfortabel de dag door kunt gaan. Dit is belangrijk, omdat bruiloften vaak een aardige tijd in beslag nemen. Zorg ervoor dat je een colbert of een jasje hebt voor eventuele wisseling van het weer. Voor de heren geldt hetzelfde als voor de vrouwen: kies voor iets wat goed zit en wat er ook nog modieus uit ziet. Een mooi pak in een zachte kleur is prima voor overdag. Kies juist niet voor zwart, dit is al gauw warm en het past beter bij de avondgelegenheid.

Van vrolijke prints tot een basic design

Meestal bestaat een bruiloft uit twee delen. Overdag draag je vaak wat anders dan naar het feestje in de avond. Overdag ben je vaak vrij om te kiezen wat je wilt. Ga bijvoorbeeld voor dat vrolijke bloemenjurkje of voor een basic rood cocktailjurkje. In de avond is er over het algemeen een dresscode. Veel mensen kiezen voor een 'black tie' thema: mannen strak in zwart pak en vrouwen in adembenemende cocktailjurkjes. Tegenwoordig wordt er ook vaak gespeeld met dit thema. Zo kiezen veel mensen voor een 'white tie' in plaats van black tie en worden er gekleurde details toegevoegd aan outfits. Denk hierbij aan bijvoorbeeld roze accessoires of rode elementen in de kleding.

Pas op bij bepaalde items

Hoewel er vaak niet veel regels zijn rondom de kledij van de gasten, wordt er wel verwacht dat vrouwelijke gasten geen wit dragen. Dit is namelijk de kleur van de bruid en het is not done om die als gast ook te dragen. Het is als vrouw sowieso wel belangrijk dat je qua kleding niet te over the top gaat. De dag draait natuurlijk om de bruid en de bruidegom en het is absoluut niet aan te raden om er opvallender uit te zien dan de mensen waar het om draait. Zelf kan je meestal wel goed inschatten of een bepaalde jurk wel of niet kan. De belangrijkste tip is: houd het simpel. Kies je voor een cocktailjurk? Ga dan voor een basic effen kleur of voor een vrolijke rustige print. Zorg dat er geen overdadige accessoires aan de jurk zitten.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten

Gerelateerde bedrijven