Dilemma's bij zwanger trouwen « Huwelijk
Large_zwanger_trouwen_anneliesbosch

Dilemma's bij zwanger trouwen

Trouwen met zijn drieën is geweldig! Vooral als je de juiste keuzes maakt en je niet te veel op de hals haalt. Even wat bekende twijfels op een rij.

Vroeg of laat in de zwangerschap trouwen

Dokters raden aan om te trouwen tussen de derde en zevende maand van de zwangerschap, omdat je je in het begin vrij ziek kunt voelen en het aan het einde een erg zware dag kan worden.

Veel zelf doen of hulp vragen

'Inkoppertje, hulp vragen', denk je nu, maar kleine dingetjes als bedankjes maken of decoratie in elkaar zetten zijn vaak leuk om te doen als je zwanger bent. Besteed de zware en stressvolle dingen lekker uit, maar als je het leuk vindt, kun je daarnaast genoeg zelf doen.

Warme zomer of koude winter

Het weer is moeilijk te voorspellen. Van te warm weer wordt de dag zwaarder, maar glibberige straten zijn ook niet ideaal. Najaar of voorjaar zijn wat dat betreft perfect.

Positiejurk of gewone trouwjurk

Dit kan eigenlijk allebei. Laat je goed adviseren bij een bruidsmodewinkel. Wanneer je je trouwjurk kort voor de trouwerij nog laat vermaken, weet je zeker dat hij goed zit en past.

Hoge hakken of platte schoenen

Hoge hakken zijn zeker niet aan te raden wanneer je zwanger bent. Een klein hakje kan wel. Gelukkig zijn er genoeg leuke, lagere schoenen. Koop ze in ieder geval niet te vroeg, want je voeten kunnen nog wat opzwellen.

Luxe lunch of uitgebreid diner

Ook dit kan allebei prima! Houd tijdens de lunch rekening met kazen van ongepasteuriseerde melk  en rauw vlees als carpaccio. Oesters en Medium biefstuk kun je tijdens het diner ook beter laten staan.

Tip! Pak je rust en luister naar je lichaam, dan wordt het ongetwijfeld geweldig!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Annelies Bosch Fotografie

KayaSieraden

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_zwanger_en_trouwen

10 tips om van trouwen tijdens je zwangerschap een succes te maken

Large_trouwen_huwelijk_bruiloft_regelen

Opslag is de oplossing voor wie in het huwelijksbootje stapt

Large_trouwen_zwanger_trouwjurk

Trouwen en zwanger zijn

Large_zwanger_trouwen_anneliesbosch

Dilemma's bij zwanger trouwen